Zobrazit plnou verzi příspěvku: Hmotnost - vyšší přesnost?

Tesař
03.06.2016, 13:54

1. Pro zjištění hmotnosti používám iProperties  fyzikální vlastnosti. Problém je, že hmotnost se zobrazuje v kg, s rozlišením  na gram.Pokud tvoříte součástky, s hmotností v jednotkách gramů je taková informace poměrně problematická  a šikla by se informace minimálně o řád přesnější.Jde taková věc někde nastavit? 2.Pokud mam rotační součástku, která je v ose provrtána , inventor zobrazuje hmotnost dané součástky. Součástka vznikne odlitím a daná díra vznikne až obráběním. Potřebuji znát hmotnost odlitku.Zatím to řeším , přičtením hmotnosti válce tvořícího díru, ale třeba na to má inventor nějaký nástroj? 

Navara
05.06.2016, 15:03

1) Hmotnost v Inventoru je zobrazována standardně na 3 desetinná místa, ale výpočet je mnohem přesnější. Například pomocí XTools je možné si nechat vypsat hodnotu hmotnosti na libovolný počet desetinných míst, nebo změnit jednotky (kg, g, lb) 2) Tohle se standardně řeší vytvořením modelu odlitku a odvozením do modelu obrobku. Jiná možnost v podstatě není.

Jiri.Dostal
06.06.2016, 07:18

ad 1)Jednotky hmotnosti lze změnit také v nastavení dokumentu. Záložka Nástroje -> Nastavení dokumentu -> záložka Jednotky Nastavení se týká jen otevřeného dokumentu (dá se i upravit do šablony, pokud je potřeba).