Zobrazit plnou verzi příspěvku: Hromadný tisk se změnou textu

DanielM
03.11.2018, 16:39
Potřebuji vytisknout 10 x jedno rozvržení (situační výkres), ve kterém je tabulka pro udělení souhlasu, kde je kromě jiných textů ještě číslo pozemku a jméno s adresou majitele.Těch 10 čísel parcel a jmen a adres majitelů můžu nachystat jakkoliv bude potřeba - v csv, xls, v tabulce přímo v AutoCadu...A pak potřebuju vytisknout 10 skoro stejných výkresů, kde se při tisku vždy nahradí číslo parcely a jméno daty z té mé tabulky..Hledám jinou možnost než to rozvržení 10x okopírovat a zadat ty texty v nich..Protože pokud pak změním formát nebo budu chtít razítko se souhlasem posunout, nechci to opravovat 10x ;(Ve Wordu to umím, v Corelu to taky jde, nevěřím, že v AutoCadu (i když jen LT), to nejde ;)Hledal jsem ale marně.. Tak prosím a předem děkuji za radu ;)

Vladimír Michl
04.11.2018, 20:00
Docela zajímavý problém. Přímou funkci s tímto použitím v AutoCADu nenajdete, ale můžete ji obejít např. vygenerováním skriptu rovnou z Excelu - ten nastaví některou proměnnou výkresu a spustí příkaz _-PLOT. V proměnlivém textu DWG výkresu pak použijete textové pole (FIELD) odkazující na onu měněnou proměnnou.

Buba
05.11.2018, 01:31
Pokiaľ som to správne pochopila, tak sme niečo podobné robili.Mali sme N typových výkresov a dáta v Exceli, ktoré sme dopĺňali do jednotlivých výkresov. V podstate to bolo vygenerovanie asi 250 výkresov zo štyroch typoviek. V Autocadových typovkách boli texty ako atribúty blokov a aj blokov bolo v jednom výkrese viac. Automaticky sa tak vypĺňali aj údaje v rozpiske, ktoré sa ťahali z Excelu. Bolo to myslím vo VIsual Basicu.Vo Vašom prípade by možno stačila práca s atribútmi ( export/import atribútov z Express Tools), prípadne rozpisku vložiť cez xref a meniť ju z jedného miesta, prípadne by sa asi dala ešte použiť prepojená tabuľka, prípadne si to urobte cez pripravené rozvrženia s automatickými poliami napríklad vkladaním Vami nadefinovaných vlastností súboru.