Zobrazit plnou verzi příspěvku: Inventor 11 - Win XP SP3

jnovacek
06.09.2008, 11:42
Dobrý den,mám problém s nainstalováním Inventoru 11 na Windows XP Pro s SP3. Každoročně obnovuji instalaci v učebnách a pokaždé se tento program chová podivně. Loni jsem musel v registrech nastavovat speciální oprávnění na některé registry, protože to jinak nešlo nainstalovat. Volal jsem i na podporu a tam mi bylo sděleno, že se jedná o známou chybu a máme si koupit novější verzi (skvělá rada).  Nebo mám vyzkoušet vše odinstalovat a Inventor instalovat jako první (opět skvělá rada). Nakonec po různém skoumání a testování instalace proběhla. Hlásila kde se do registru nedaří zapisovat a já to postupně upravoval dokud se vše nepovedlo.Letos se však nic nezobrazí. Při instalaci to dojede skoro na konec. Pak se pokusí vytvářet zástupce na ploše a to dělá a dělá a dělá. Nastavil jsem registry jak loni, ale stejně nic. Pravděpodobně za to nemůže Inventor, ale SP3. Instaluji pod Administrátorem. Nesetkal se někdo s tímto problémem. Jak to mám prosím vyřešit.Přčedem děkuji za odpověďNováček

Vladimír Michl
06.09.2008, 17:54
To je divné - pro Administrátora musíte nastavovat speciální oprávnění do Registry? Ten by snad měl mít práva všude, ne? Asi máte nějak uměle omezená práva Admina a uživatelů. Ve standardních případech to funguje.

jnovacek
06.09.2008, 18:34
Žádná omezení nemám, ale při těch dřívějších instalacích jsem instaloval prvně flash player a potom inventor. Flash player, nevím proč, odepřel přístup pro zápis do určitých registrů. Tam se, ale zobrazilo hlášení, že nelze zapisovat do toho a toho registu. Stačilo to opravit a dát zkusit znova. Teď se žádná hláška neukáže a instalace skončí při vytváření zástupců na ploše.

jnovacek
07.09.2008, 12:36
Je to blbost, ale po mnoha pokusech nainstalovat Inventor 11 stačilo vyřadit z instalace ISamples. Tak zase něco jiného. Co vadí instalaci netuším. Na úplně čisté instalaci se nainstaluje vše bez problémů.Domníval jsem se, že programátoři čuňata jsou jen u M$ a studenti u nás na škole, ale ono jich bude po světě asi víc.

Vladimír Michl
07.09.2008, 12:56
Zpráva o blokování registry Flash Playerem je ale známý problém (viz Tip 5144 z 1.8.2006) a nijak nebrání instalaci Inventoru.
Podobné typy chyb omezení na Registry jsou často způsobovány různými doplňkovými systémovými utilitami, antiviry, apod. na instalovaných počítačích.

jnovacek
07.09.2008, 15:19
O problému s registry a Flash Playeru jsem věděl a snažil jsem se to vyřešit, ale toto nemá s Flash Playerem pravděpodobně nic společného. Nepomohl totiž ani postup od Autodesku - použít odinstalační utilitku Flash Playeru. Žádný antivir tam ještě nemám, protože image vytvářím v bezpečném prostředí a antivir občas skutečně něco blokuje a zpomaluje instalace. No nic po odstranění ukázkových souborů z instalace vše proběhne. Ale jak jsem již psal dříve, je to blbost, která mně na začátku nenapadla. Prvně jsem zkoušel instalace v závislosti na tom, co je na PC nainstalováno, ale co to dělá, tak na to jsem nepřišel. Na tento problém při instalaci jsem na netu taky nic nenašel.