Zobrazit plnou verzi příspěvku: Inventor nabízí jedinou výchozí cestu k souborům

roice
11.07.2011, 14:11
Aniž bych jakkoli zasahoval do nastavení tak po víkendu, mi Inventor nabízí jedinou výchozí cestu k souborům (c:\Users\Public\Documents\Autodesk\Inventor 2012\Samples\iLogic Samples\)A to ať otevírám, ukládám nehrazuji komponentu, prostě jakákoli akce se soubory, mne hodí do téhle pozice a musim se proklikávat z5 k tomu na čem pracuji. A to i když už mám nějaký projekt otevřený, tak místo otevření poslední cesty, nebo otevření adresáře s daným projektem, mne to šoupne do iLogic Samples.Prozatím jsem neměl moc času to řešit, takže jsem si udělal zástupce v iLogic Samples na to co dělám, ale při zběžném projetí nastavení jsem nenašel nic kloudného. Nehledě na to že v pátek vypnu stroj kterej dělá co má a v pondělí přijdu a dělá to hovadiny.Tak ještě jsem teď zjistil, že při exportu ze sestavy do obrázku to otevře poslední zpracovávanou cestu (zpravidla to kde je daný projekt), ale export z výkresu do pdf, to při každém exportu šoupne do iLogic Samples. Začíná to být velice otravná chyba, právě jsem exportoval do pdf několik výkresů a zdržení proklikáváním sem tam je zdržovačka jak sviňa.


roice
11.07.2011, 14:15
Tak ještě jedna drobnost, které jsem si všimnul. Při otevírání v okně otevřít přibyla v levé části nad položkou knihovny položka Workspace která je nasměrovaná do iLogic Samples, to jen pro upřesnění všeho co jsem zatím zjistil.

dusek
11.07.2011, 14:37
Mate nastavený správný projekt? 


roice
11.07.2011, 15:00
Nevím co tím přesně myslíte. Jestli možnosti aplikace/soubor/Složka projektů tak tam je: %USERPROFILE%\xxx\Documents\Inventor\.Tedy do profilu uživatele.

dusek
11.07.2011, 15:10
V Inventoru, v záložce Začínáme je ikonka Projekty. Tady by měl být
nastaven váš pracovní projekt. Podle toho co píšete si tipuji, že tam
bude nastavený iLogic 2011 Samples. A vy určitě pracujete v jiném
projektu. My tu máme například projekt pojmenovaný Vault. Když si tam nastavíte vámi používaný projekt, tak by se mělo všechno otevírat ve výchozí složce, případně si Win pamatuje poslední použití, ale to je podle mě neznámeho klíče. :-)


dusek
11.07.2011, 15:17



roice
11.07.2011, 15:19
Moc děkuji, tohle bylo přesně ono.Asi mrška nějakej filuta, vystřelil si ze začátečníka :o)). Ono je to za čas přejde, kolegové jsou holt svoloč veselá.Ještě jednou moc děkuji.

hoboj
11.07.2011, 15:28
Psal jsem to již v tom téma:
http://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=13180
 
bylo mě to záhadou, proč by se Vám to načítalo do jiné složky pokud máte zapnutý projekt...A on nebyl aktivní.  to se stane... 
 
Tak hlavně, že to funguje ;)
 
Musí být aktivní projekt, slouží to především při malých i velkých sestavách aby bylo vše pospolu a potom stačí načíst jen projekt v projektech a rovnou to při otevírání nalezne soubory daného projektu. Také je to pomocník při fci Pack and GO.

dusek
11.07.2011, 15:32
už jsem si s tím také naběhl a čas od času se to stane i někomu z kolegů.

ják já říkám, počítače pracuji s jedničkami a nulami, občas bohužel jen s nulami ... :-)) což nechci nijak vztahovat na vás ;-)

hoboj
11.07.2011, 15:38
jak se říká: někdy je problém mezi počítačem a židlí  a ještě největší problém pro PC je uživatel. (což jsme my)
a nebo vtípek od kolegů, protože člověk je potom trošku rozhozen a třeba i zapomene na aktivní projekt
 
přeji pěkný den.