Zobrazit plnou verzi příspěvku: Inventor - Vlastná knižnica obs. centra

Ľubomír Pápay
24.04.2007, 09:57
Pekný deň,mám čerstvo nainštalovaný AIS2008. Obsahové centrum je prakticky totožné s AIS11. Pri inštalácii AIS2008 som určite vybral možnosť editovania obs. centra. Vytvoril som si vlastnú Read/Write knižnicu, kopírovaním dát z rôznych Read only knižníc. Všetko šlape ako má. Až na to, že keď chcem v mojej knižnici niečo zeditovať, tak mi to INV nechce dovoliť. Poradí mi niekto kde je pes zakopaný?Vďaka.

Frabol
24.04.2007, 10:16
Já to dělám tak, že si součást z knihovny otevřu a dám "ULOŽIT JAKO" ale ne do obsahového centra. Soubory v obsahovém centru nejdou editovat. Po změně se to může uložit pod jiným názvem zpět do obsahového centra, čímž se součást stane znovu needitovatelná. nebo si ji můžete uložit jako jedinečnou součást projektu.
Je to trochu krkolomné řešení, ale o ničem jiném nevím. Docela rád bych absolvoval odborné školení.

Ľubomír Pápay
24.04.2007, 10:31
Vy hovoríte o inom. Ja mám na mysli editovanie Read/Write knižnice obsahového centra - teda vlastnej knižnice. (továrenské sa editovať nedajú). Ide o editovanie toho generátora, nier o editovanie vygenerovaného prvku. Takto si viem ušetriť tie kroky ktoré popisujete vy - teda vygenerovať to čo INV ponúka a potom si to urobiť na svoj obraz. Vždy mi to doteraz šlo...Neviem či nebude zádrhel niekde v Autodesk data mangement, ktorý tie knižnice spravuje...

Ľubomír Pápay
25.04.2007, 08:05
Stále sa mi nedarí objaviť príčinu...Už ste ma potrápili dosť, teraz by ste mohli už mohli poradiť...Vďaka

Seiner
25.04.2007, 08:21
Když nikdo znalý, tak zkusím já, neznalý. Mám pocit, že editaci obsahového centra musíte dělat v jednouživatelském projektu - ne v projektu úložiště. Cosi mi říká, že mi i radili, založit si na úpravy extra projekt. Jestli jsem mimo, tak se omlouvám - ale aspoň jsem to zkusil.
(Pro vysvětlení - zajišťuji pro firmu spíše "počítačové zázemí" a v Inventoru aktivně netvořím a nejspíš ani tvořit nebudu. Jenže naše firma se zaváděním Inventoru dost krutě bojuje.)

Seiner
25.04.2007, 08:30
Ještě se k tomu vrátím - 2008 jsme ještě nedostali, takže se vlasně pohybuji jen v oblasti dohadů. To bude IMHO i důvod, proč se k tomu nikdo zatím nevyjadřuje. (OT: Oni už rozesílají IS2008 Cz?)
 
A ještě jedna věc - dohaduji se, že úpravy obsahového centra řešíte kvůli výpisům požadovaných údajů do kusovníku. Jestli je tomu opravdu tak, dovolím si moji současnou zkušenost. Podnikovou normu pro nás řeší Xanadu. V první verzi to vypadalo, že budeme opravdu upravovat všechny používané normy knihovny. Dost jsem se toho děsil. Jednak je toho dost, ale hlavně se bojím, že v nějaké další verzi IS bycho to dělali znova.
  Nyní se snažíme používat makro, které upraví soubory obsahového centra pro aktuální sestavu. Mělo by řešit i dvojjazyčnost kusovníků. Zatím se mi to (v této části) zdá životaschopné.

Ľubomír Pápay
25.04.2007, 08:48

[QUOTE=Seiner]Ještě se k tomu vrátím - 2008 jsme ještě nedostali, takže se vlasně pohybuji jen v oblasti dohadů. To bude IMHO i důvod, proč se k tomu nikdo zatím nevyjadřuje. (OT: Oni už rozesílají IS2008 Cz?)
 
A ještě jedna věc - dohaduji se, že úpravy obsahového centra řešíte kvůli výpisům požadovaných údajů do kusovníku. Jestli je tomu opravdu tak, dovolím si moji současnou zkušenost. Podnikovou normu pro nás řeší Xanadu. V první verzi to vypadalo, že budeme opravdu upravovat všechny používané normy knihovny. Dost jsem se toho děsil. Jednak je toho dost, ale hlavně se bojím, že v nějaké další verzi IS bycho to dělali znova.
  Nyní se snažíme používat makro, které upraví soubory obsahového centra pro aktuální sestavu. Mělo by řešit i dvojjazyčnost kusovníků. Zatím se mi to (v této části) zdá životaschopné.[/QUOTE]Ja to chcem hlavne k vôli tomu aby som si mohol už pri vkladaní z OC navoliť materiál súčiastky. Čo sa týka ostatných vecí, (ktoré mi tiež nevyhovujú) beriem ich také aké sú. To úsilie čo by bolo treba vynaložiť na úplnú spokojnosť sa mi zdá neadekvátne výslednému efektu.K tej predošlej odpovedi: robím v jedouživateľskom prostredí...

Vladimír Michl
25.04.2007, 10:13
V jednouživatelském prostředí byste měl mít automaticky publikační práva. Podívejte se ve Vault Manageru zda je daná uživatelská knihovna opravdu R/W a je správně připojená.
PS: Inventor 2008 CZ bude až v květnu

Ľubomír Pápay
25.04.2007, 10:38
Ano knižnica je R/W. Je pripojená. Vkladať z nej ide, len editovať ju nechce povoliť...Už začínam o sebe pochybovať. Dá sa jedoducho zistiť, či som skutočne pri inštalácii nechal tú defaultnu možnosť editovania suborov obsahového centra?

Cheff
27.07.2007, 16:42
Zdravím,
chtěl bych se zeptat jak to dopadlo?
Resp. uživatelské parametry do kusovníků již změnit umím (AI 10 pro), ale ještě bych potřeboval modifikovat základní tvar celých rodin (povypínat/vymazat poloměry). Lze toho nějak rozumně dosáhnout?