Zobrazit plnou verzi příspěvku: iSoučást problém

Artesis
19.06.2017, 15:04

Dobrý den,   měl bych následující dotaz: Z dřívějška jsem dostal k dispozici na předělání určité díly, které jsou vytvoření jakožto iSoučást, potřeboval bych zrušit tzv. matku a díly převést z isoučástí na součásti (tj. aby měli v kartě model veškeré funkce jakobych součást klasicky modeloval). Problém je, že ve verzi Inventoru 2012 mi stačilo dané tabulky závislosti odmazat a díl se rovnou převedel, fungovalo přesně tak jak potřebuji. Nyní ve verzi 2017 ale při odmazání starých členů Inventor spadne (ať už jsou vydané z Vaultu či nikoliv). Pokud si vytvořím nové členy (nebo jak jsem zjistil, odhlásím se od vaultu a staré členy znovu vygeneruji protože s těmu starými inventor prostě jinak spadne) a poté tabulku odmažu, tak se závislost sice přeruší ale objeví se navíc přerušený řetěz a historie modelování se ve stromě zkrátka neobjeví. Co s tím? Děkuji předem za rady.

Radek001
19.06.2017, 15:48

Zkusil jste díly uložit / změnit pod jiným názvem než je původní soubor iSoučásti?

Jan Videcký
19.06.2017, 21:14
Dobrý den, ano, to Vám ani tak nemůže fungovat. V nových verzích je isoučást vytvářena metodou odvozené součásti a tudíž se naprosto odlišně změnilo chování. Daným postupem již tohoto výsledku nedocílíte.Jediný způsob je, že budete mít "matku" otevřenou. Dle tabulky nastavíte daný rozměr a odmažete tabulku isoučásti.Je potřeba si tzv. "matku - zdrojovou isoučást" uložit s konkrétním názvem dopředu přesně podle počtů které potřebujete. A vždy provést aktivaci daného rozměru a poté smazat tabulku.Co se týče pádů, je dobré zkontrolovat grafický ovladač. Tam bych hledal pravděpodobnou příčinu. Můžete zaslat i soubor na kterém Inventor padá a otestujem jej na našem PC, jestli je to Inventorem nebo PC stanicí či samotným dílem. S pozdravem Videcký Jan

Artesis
20.06.2017, 08:29

Takže vzásadě pokud mám členy použity v dalších sestavách, tak si vytvořím podle počtu členů stejný počet matek pod stejným názvem jako jsou členy. A ty pak může například v rámci vaultu hromadně nahradit. Případně to dělám tak, že si členy (díly) vydám, smažu z lokálu a matku přeuložím pod názvem členu a poté zařadím do vaultu. Tím se neutrhne závislost kde všude byl člen použit a i geometricky je to stejné, takže se neutrhnou ani vazby. Super děkuji za radu, to by mohlo jít. Pokud odmažu tabulku v matce tak Inventor nepadá, tudíž jediná otázka zní jak se to bude chovat tam, kde díl (matka) vstupuje do vyšší úrovně - sestavy (rovněž matky). Pokud to nebude padat ani tam tak bych to snad dokázal vyřešit celé. Každopádně ještě jednou díky.

Radek001
20.06.2017, 09:08

Pokud budou mít nové součásti (členy) stejný postup modelování (strom) jako ty původní (matky) měly by zůstat zachovány i vazby a další návaznosti v sestavách. Výše popsaný postup by to měl splňovat. Raději to ale předem vyzkoušejte, nemám ověřeno.