Zobrazit plnou verzi příspěvku: Jak má být nastaveno spousteni lmngr?

Seiner
11.10.2006, 07:26
Mám v tom nějak zmatek. Instaloval jsem licenční server, konfiguroval ho a v pořádku začal přidělovat licence. Po pár dnech jsem musel server restartovat (výměna elektroměru) a po restaru jsem zjistil, že licenční server neběží. Našel jsem na kartě konfigurace LMTOOLS volby Start Server at Power Up a Use Services - tak jsem je obě zaškrtnul. Jenže druhý den jsem v logu serveru našel, že automaticky spouštěná služba neběží. Služba serveru nejde spustit, ale licence se přidělují.
   Chápu to dobře, že nemohou být zaškrtnuty obě volby najednou?

Seiner
11.10.2006, 08:04
Tak v tom mám opravdu hokej :-(
Problém bude zřejmě v tom, že na tom serveru mi běží 2 služby přidělování licencí - jedna pro produkty AutoDesk a jedna pro program SCIA. Lmngr se ale zřejmě musí spustit je jednou.

Vladimír Michl
11.10.2006, 10:11
Zaškrtnuty by měly být obě volby. Více licenčních serverů na jednom počítači může ale být problém. Licence (třeba i různých produktů) by měla spravovat jedna služba.

Seiner
11.10.2006, 10:27
Myslíte tím skopírovat do jedineho souboru licenci?
Mohu případně odzkoušet. Ale v tuto chvíli se zdá, že to funguje.
SCIA má jiný soubor lmngr a navíc musí mít nějaký SCIA.exe.
Na starém serveru s NT4 jsem s tím problém neměl, ale už nezjistím, jak to bylo nastaveno - stroj byl přeinstalován.

Vladimír Michl
11.10.2006, 11:22
Ne, v jednom licenčním souboru by se různí výrobci "nedomluvili". Navíc každý výrobce potřebuje svůj "démon" pro licenční server (zde ten scia.exe).

Seiner
11.10.2006, 12:00
Tak potom nějak nerozumím tomu, že by licence měla spravovat jedna služba. Mám nadefinovány 2 služby, každá má nastaveny všechny 3 cesty. Teď to mám ve stavu, že obě služby jsou spuštěné a licence jsou přidělovány pro oba produkty správně.
   Jde mi ale o to, aby se po restartu serveru vše rozběhlo samo. Proud na delší dobu vypadne vždycky, jak si vezmu dovolenou :-).