Zobrazit plnou verzi příspěvku: jsem tu správně? v ACA to řešit neumíme...

Rostislav Říha
27.10.2010, 20:10
Problém:
Kreslíme v ACA - situaci děláme pomocí entit typu SPACE, které vybarvujeme buď pomocí DISPLAY THEME nebo pomocí ZONE.
Často se setkáváme se situací, kdy:

Fyzicky (výkres jako reprezentace toho, co bude postaveno) jde o jednu entitu - třeba předzahrádka...tak ji i musím vykázat pro developera: K bytu X patří zahrádka o výměře Y.
Část této entity je dle UP zatříděna jako jiná funkční plocha a proto tu část nemohu použít pro výpočet KPP a potřebuji ji tedy vykázat zvlášť.
Jiná část této entity má jiné parcelní číslo a v tabulce majetkoprávních vztahů ji tedy potřebuji vykázat zase jinak
podobně ochranné pásmo STL, zeleň na rostlém/upraveném terénu....
problém tedy je: fyzicky je to jedna věc, jedna logická entita, ale její různé části se vykazují pokaždé jinak... prosím, existuje nadstavba/funkce/aplikace AutoCADu, která by uměla "průnik"? Tj.: nakreslím si entitu (předzahrádka", nakreslím si entitu "funkce UP=zeleň", nakreslím si enitu "pozemky ve vlastnictví XY" ...a pak vygeneruji výkres, který mi barevně vymezí a ploně vykáže tu část předzahrádky, na které není funkce zeleň a přitom je ve vlastnictví XY?

martinfolber
27.10.2010, 20:15
Dobrý den,snad jsem Vás správně pochopil. Podobnými funkcemi jako průnik nebo spíš různé dotazování na atributy objektů disponuje AutoCAD Map nebo Civil 3D.

Rostislav Říha
27.10.2010, 20:30
ano, mám pocit že jste pochopil dotaz (nebo že jsem ho nepoložil úplně blbě) - pro upřesnění:
svrchupopsaný problém v ACA řešíme tím, že dotyčnou entitu rozdělíme na unikátní kousky, které pak pomocí zone nebo display theme spojujeme, aby se vybarvilo to, co splňuje daná kritéria. To je samozřejmě na hlavu a nelogické... cílem je nakreslit různé fleky podle funkcí a pak vykázat a vybarvit jejich průsečík...jako když se ve škole dělaly množiny.

Je to jedna jediná funkce a rádi bychom ji aplikovali na ACA entity (protože s nimi pak dál pracujeme)...jde to?
Kvůli jediné funkci nechci kupovat drahý sw - jde to jinak?
pokud pořídím MAP nebo Civil, jak bude spolupracovat s ACA?

martinfolber
27.10.2010, 20:40
Nejsem bohužel expert na ACA a jeho speciální entity. V tomhle by Vám určitě odpověděl kolega. Odpovím ohledně Civilu nebo Mapu. Obě aplikace jsou postaveny na jádru AUTOCADu stejně jako ACA, takže se základními "společnými" entitami by neměl být problém.