Zobrazit plnou verzi příspěvku: kodovanie pisma?

Milan
08.06.2006, 11:31
V AutoCADe 2006 CZ mam napisany jednoduchym textom popis v obrazku a kopirujem ho do WORDu (cez schranku, cez WMF...). Pokazi sa mi ň, ď a podobne pismena - moze ma niekto nakopnut kde mam chybu?
Vdaka,
Milan

PepaR
08.06.2006, 18:54
A jaké používáte písmo? Já občas této fukce používám při rychlém přenesení do Wordu, ale s problémem jsem se nikdy nesetkal. Text píši řádkovým textem a písmy Arial a Romans. Vím, že občas kódování zlobilo u MTextu.
 
PS. Pokud potřebujete obrázky ve větší kvalitě, tak doporučuji používat nějaký nástroj pro snímání obrazovky, např. WInGrab, Hypersnap, WinSnap a nastavit v AutoCADu bílé pozadí. Pak simůžete dělat s obrázkem prakticky cokoliv a výsledek bude určitě lepší než WMF.

Vladimír Michl
08.06.2006, 20:44
To si dovolím nesouhlasit - nejvyšší kvalitu obrázku dosáhnete při přenosu ve vektorovém formátu (např. WMF). Při sejmutí obrazovky získáte jen rastrový obrázek - ten se bude např. při zmenšování/zvětšování chovat hůře než vektory.

PepaR
09.06.2006, 00:30
NU dobrá tedy, nejsem sice grafik, ale když jsem si zkoušel použít klasické vkládání přes schránku oproti snímání, pak mi vyšlo vkládání přes shcránku jako obrázek s horší kvalitou, nemluvě o tom, že jeho následná editace ve Wordu je nešikovná. Proto volím pro obrázky z prostředi AutoCADu raději snímání přes nějaký program... navíc často potřebuji zabrat i některé lišty atd....

Petr Bláha
09.06.2006, 00:52
[QUOTE=PepaR] ...klasické vkládání přes schránku oproti snímání, pak mi vyšlo vkládání přes shcránku jako obrázek s horší kvalitou, nemluvě o tom, že jeho následná editace ve Wordu je nešikovná...[/QUOTE]
Ano "snímači" lze dosáhnout lepší kvalitu. PrintScreen má rozlišení rovnající se aktuálnímu rozlišení obrazovky. Moje 1600x1200 mi na většinu aplikací postačuje, ale při potřebě větší kvality, je lepší použít nějaké "snímátko".
Ale upravovat obrázky násleně ve Wordu, to je tedy barbarství a nedivím se, že Vám to vůbec nejde! Pokud použijete nějaký jiný nástroj (nemusí to být rovnou Photoshop :-) ), tak bude výsledek jistě lepší. Jinak pokud potřebujete kvalitu vektoru i pro veliké zoomování a jiné výhody, tak je .dwf určitě správná cesta. I .pdf je většinou lepší jak .jpg (speciálně čárové výkresy).

Milan
09.06.2006, 09:48
[QUOTE=PepaR]
A jaké používáte písmo? Já občas této fukce používám při rychlém přenesení do Wordu, ale s problémem jsem se nikdy nesetkal. Text píši řádkovým textem a písmy Arial a Romans. Vím, že občas kódování zlobilo u MTextu.
 
Zmeteny som z toho prave pre to čo ste napisal: aj ja som použil riadkovy text a Arial (potom som to skusal aj s TNR). Inak a tiež mi to doteraz vždy fungovalo.

Milan

Rostislav Říha
09.06.2006, 16:33
[QUOTE=Vladimír Michl]To si dovolím nesouhlasit - nejvyšší kvalitu obrázku dosáhnete při přenosu ve vektorovém formátu (např. WMF). Při sejmutí obrazovky získáte jen rastrový obrázek - ten se bude např. při zmenšování/zvětšování chovat hůře než vektory.[/QUOTE]
samozrejme souhlas s vm - jen pro doplneni - na www.furix.com existuje utilita, ktera moznosti wmf vystupu jeste vylepsuje