Zobrazit plnou verzi příspěvku: komponenty do OC

issin
03.12.2020, 18:07
Navrhuji aby Autodesk popřemýšlel nad doplněním OC o komponenty typu ochrana hrany plechu, těsnící profil, ...Např. Pokud by vyřešili možnost vložit na vnější nebo vnitřní hranu tak by to bylo super.

rys-kt4
04.12.2020, 13:10
Tak na to jsem zvědav .Nebylo by ale účelnější a jistější obrátit se přímo na výrobce / dodavatele těsnících profilů, pokud je nenajdete v obvyklých webových knihovnách? (Každý výrobce to má a dá se s nimi jednat ... navíc potřebujete vědět těsnící podmínky - vzdálenost protikusů a to zobecnit nejde, to ví jen výrobce, čili samotný model bez doprovodného infa nestačí)Do zvětšování instalovaných knihoven (OC) se dle mého už nikdo dnes pouštět nebude. CADy budou mít základní spojovák, profily a někdy potrubí, ale zbytek, hlavně to co není naprosto běžný standart, se stěhuje na net.Už jsem zde dříve zmínil filozofii Siemensu a jeho nativní včleněni webové knihovny přímo do CADu.Navíc také b2b.partcommunity.com umí vkládat rovnou do CADu (nevím jak do Inventoru), se správným značením a popisem. A hlavně tyto knihovny neustále rostou a vy nepotřebujete žádné jejich "updaty"  či jiné ochucené sušenky.Hledejme tedy raději vlastní cesty sami bez závislosti na voli či nevoli dodavatelského molochu. 
rys-kt42020-12-04 13:14:47

issin
04.12.2020, 16:00
Řekl bych že toto není starost výrobce komponenty, ale samotného konstruktéra.Problém je že OC nepodporuje komponenty jejichž tvar je dán profilem taženým po křivce (hraně).

issin
04.12.2020, 16:05
K různým partcommunity mám tu výhradu, že co rozměr to model i přesto, že by to mohl být plnohodnotný knihovní díl.Mám dobrou zkušenost s doplňováním vlastních komponent do OC. A myslím že je to dost podceňovaný nástroj.

rys-kt4
04.12.2020, 17:07
Jenom k té webové knihovně. Ano, co rozměr, to díl. Nicméně, zkuste parametrizovat složitou armaturu, ventil, motor, chladič... na rozměrovou řadu, to se asi nevyplatí. Navíc webová knihovna při vkládání do CADu ukládá současně do vybraného adresáře a ihned si tvoříte vlastní knihovnu pro opětovné vložení. V OC tedy budou jen jednodušší díly/ součásti, popř. firemní prvky. Navíc, je účelné modelovat to co je již vymodelované. ?OC Inventoru ale nepodceňuji, je vynikající a dost se mi po něm stýská. Jenom ten obsah je malý. *********Aha, už jsem pochopil polemiku ohledně zvětšování OC "Do zvětšování instalovaných knihoven (OC) se dle mého už nikdo dnes pouštět nebude."Měl jsem na mysli výrobce CADu, ne konstruktéry .... 

rys-kt42020-12-04 17:32:28

issin
04.12.2020, 17:54
Je jasné, že uživatelské knihovny jsou potřeba. A je zřejmé, že modelovat celou rozměrovou řadu složité součásti ze které použiji dva rozměry je zbytečné.Spíše jsem myslel např. doplnit si hliníkové profily do OC aby je bylo možno využít v generátoru rámů nebo bezpečnostní šrouby které v OC nejsou, apod.Jinak web knihovny jsou dobré.