Zobrazit plnou verzi příspěvku: Licenční soubor pro subsrciption

Seiner
07.09.2006, 07:58
Přemigroval jsem firmu na nový server. Starý  ale nemohu stále odstavit, protože mi na něm běží licenční server pro AutoCAD a IS10.
   Jak popisuji jinde, pro problémy s plotterem jsme nepřešli na Mechanical 2007, který máme ze Subsciption. Mám pocit, že p. Michl tady tvrdil, že Subscription mi umožňuje používat staré i nové produkty (? - asi by se stejně neměl překročit počet licencí). Tak mi to dosud opravdu funguje - při aktivaci se licenční soubory rozšířily, ale staré produkty (2006) zůstaly funkční.
   Nyní jsem žádal (23.8. ! XANADU) a zástupce mi sděluil, že není možné vygenerovat licenční soubor pro staré i nové licence. Kde je tedy pravda?

Vladimír Michl
07.09.2006, 11:20
To je asi nedorozumění - v rámci Subscription můžete používat (tedy i generovat lic.soubor) všechny vámi zakoupené lincence (i ty získané v rámci subscription). Počet použitelných licencí to samozřejmě nezvyšuje.

Seiner
07.09.2006, 12:05
To já celkem chápu. Jenže stav je takový, že např. provozuji Mechanical 2006 se Subscription a přijde 2007. Aktivuji produkt a autoamaticky se mi doplní licenční soubor. Udělám síťové rozmístění, naistaluji Mechanical 2007 u sebe a začnu ladit změny a nastavení. Když jsem jakž - takž hotov, nainstaluji některým uživatelům a ti to zkouší v ostrém provozu. Po odladění chyb teprve instaluji dalším - pokud mne neodkáží na jinou dobu, protože teď zrovna nemají čas se zdržovat s nějakou za** novou verzí. Protože v licenčním souboru nejde ubírat staré licence po jedné, mám po celou dobu jakoby k dispozici staré i nové licence. Po ukončení přechodu teprve z licenčního souboru umažu sekci starých licencí, abych dodržel smlouvu.
   No a teď v okamžiku, kdy mám z 11 licencí nainstalováno u 3 uživatelů (uživatelů je víc - konkurují si) spustím nový server. A chci stejnou funkčnost.
  Asi to nemá řešení a nechám tu starou bednu hučet, dokud nebudu mít všude nainstalovanou novou verzi.
  Má to jednu výhodu - při těch zimách v srpnu jsem byl jedinej ve firmě, kdo neklepal kosu. 2 servery a 2 UPS dokážou docela slušně vytopit kancelář :-)