Zobrazit plnou verzi příspěvku: LISP pro CoCreate

hlade
16.09.2008, 11:58
Zdravím, předem se chci omluvit za OT ale potřeboval bych pomoct s makrama na CoCreate OneSpace modeling. Nějaký makra už jsem psal, ale v jinym jazyce a pro jinej program. S LISPem nemam nejmenší zkušenosti. Takže kdyby už s tím někdo dělal a mohl mě aspoň nasměrovat jak nejlíp začít tak bych byl vděčnej. Díkyhlade2008-09-24 13:06:29

PepaR
16.09.2008, 12:10
Program neznám, přidejte prosím odkaz a podrobnější info. K čemu program slouží, jaké všechny jazyky podporuje a co přesně potřebujete.

hlade
16.09.2008, 13:09
Je to 3D konstrukční program s neskutečně tupym ovládáním a velkým množstvím chyb kterej musím používat z befelu německjech šéfů, jeho 2D variantu totiž používaj už asi 15 let a jsou s tim spokojený (jen díky tomu že nikdy nezkusili nic jinýho :-P) Ale k problému. Budu mít asi 2500 kontur a mam z nich udělat jednoduchou rotací modely. Moje představa byla asi taková že by makro ze podle seznamu načítalo kontury, orotovalo je a zase uložilo jinam (třídění se dá zajistit podle jmen výkresů a kontury jsou ukotvený na nule výkresu). Myslim že by to neměl bejt velkej problém, ty kontury v 2D jsem generoval a třídi podobnym způsobem. Na to abych to dělal růčo jsem trochu línej :D Díky

PepaR
16.09.2008, 13:19
Nemáte jednoduché požadavky, to není na makro, to je skoro na program ;) a vývoj. Bohužel CADfórum nemůže suplovat technickou podporu k Vašemu programu a je na zvážení zda:
 
1) Bombardovat vývojáře Vámi používaného programu ať zvednou ruku ze stou a dají prsty pryč z kafíčka na klávesnici a ať dělají to za co jsou placení.
 
2) Vyzkoušet neco jiného a zvážit přechod na jiný program (např. Catia nebo Autodesk Inventor anebo holý Autodesk AutoCAD) a pak to předvést šéfům, že to jde rychleji, snadnějí, sice je to počáteční velká investice do licence, ale a ta se pokud umí šéfové počítat hrušky a jablka, velmi rychle vrátí.
 
3) Přesvědčit šéfy rovnou a koupit si na něco licenci,a le nedoporučuju kupovat zajíce v pytli, kontaktujte dodavatele softwaru a chtějte po nich vědět úplně všechno nejlépe ať Vám ukážou, jak řešit Váš problém.
 
Varianty 2) a 3) jsou hodně těžké a někdy je to běh na dlouhou trať, u mě to byl běh na dlouhý cca 4 roky a to jsme uspěl polovičatě. Je to o přístupu k problému, o rozumnosti šéfů a o tom zda chodily na ZŠ a brali ty jablka a hrušky.
 
S pozdravem a sorry za zdržení i hrubky, musím stihnout druhý vlak.

hlade
16.09.2008, 13:52
Tak 2 a 3 zrovan škrtám :D O to už se zkoušeli daleko vlivnější lidi než jsem já a s nulovym výsledkem, ale to je jiná pohádka....

ad1) To možná zkusim, ovšem vzledem k tomu jak vypadá program samotnej trochu pochybuju o nějaký podpoře.

V každym případě díky a kdyby se chtěl vyjádřit někdo další tak uvítám jakýkoli postřehy.

Vladimír Michl
16.09.2008, 15:21
CoCreate OneSpace používá Common LISP. Ten je trochu podobný jazyku AutoLISP/VisualLISP používanému v AutoCADu (syntaxe), ale konkrétní výkonné funkce (kreslení, vstupy hodnot) jsou odlišné.
Částečně vám může pomoci výukový materiál k AutoLISPu/VisualLISPu na:http://www.cadforum.cz/cadforum/Vyvojove-prostredky-AutoCADu/