Zobrazit plnou verzi příspěvku: Manažér atribútov bloku (Block Attribute Manager)

Buba
07.11.2008, 15:59
Existuje nejaký vylepšený Block Attribute Manager ako štandartný AutoCADovský?
 
Situácia: Mám vo výkrese bloky, ktoré majú nejako pomenované atribúty (viac ako 30 atribútov v jednom bloku).
 
Problém: Chcem, aby pri _eattedit boli atribúty v okne usporiadané podľa mena v určitom poradí (abecednom).
 
Súčasné riešenie: (každý uzná, že hrozne ťažkopádne) cez Block Attribute Manager, tak že musím ručne popresúvať každý jeden atribút (move down, move up po jednom) a potom naraz aktualizujem tlačítkom SYNC.
 
Pomohlo by, keby stačilo kliknúť na stĺpec Tag a celé sa to urobilo po Synchronizácii samé.
 
Otázka: Existuje niečo také? (štandartná funkcia v iných aplikáciách)
 
Každý uzná, že pri počte nad 10 atribútov je to blbá otročina preklikávať a na druhej strane, keď to nie je usporiadané, tak je neprehľadná orientácia pri editovaní hodnôt atribútov bloku.
Odsledovala som, že poradie atribútov závisí pri ukladaní bloku od poradia, v ktorom sú atribúty označované (výberom, prípadne vyklikaním), z čoho mi vzniká druhé tiež ťažkopádne riešenie, predefinovanie každého jedného bloku: vložiť, rozbiť, označiť, uložiť, prepísať.
 
Vopred ďakujem za hocijakú radu.
 

PepaR
07.11.2008, 20:40
Něco jsem našel, ale zdá se mi to drahé a nevím zda to splní tu funkci: Block Attribute Modifier.

SMirek
09.11.2008, 09:37
Seřazení attributů dělám tak, do menu si dám příkaz:
*^C^CCOPY;\;0,0;@300<90;ERASE;P;;
Otevřu blok a potom vybírám attributy v pořadí v jakém je chci mít uspořadané. Atributy se kopírují o 300 jednotek nahoru (to je samozřejmě volitelné) a původní attribut se vymaže. Po vybrání posledního jsou všechny attributy posunuty o 300 jednotek nahoru. Všechny je vyberu a posunu o 300 jednotek dolů. Protože attributy se řadí podle toho jak vznikly, a kopie je nový vznik, jsou seřazeny tak, jak byly vybírány.

SMirek
09.11.2008, 09:44
Ještě jsem zapomněl dodat, že v případě kdy chceme vytvořit různé bloky se stejnými attributy, je dobré uložit attributy jako blok, a vkládat ho rozbitý do vytvářených bloků.
Pořadí attributů zůstane zachováno tak, jak bylo původně.

Buba
10.11.2008, 08:50
[QUOTE=PepaR]Něco jsem našel, ale zdá se mi to drahé a nevím zda to splní tu funkci: Block Attribute Modifier.[/QUOTE]
Toto je podľa mňa SW na to, keď potrebujeme hromadne zmeniť hodnoty atribútov vo viacerých DWG súboroch. Podľa ukážky to vyexportuje hodnoty atribútov do súboru a nahradí ich hodnotami z TXT.
 
Ja potrebujem zachovať užívateľské rozhranie AutoCADu, aby aj slabší užívateľ vedel, čo sa mu deje a zároveň, aby sa nestratil prehľad čo sa deje. (hrozná veta)
 
V podstate, tak ako vieme zoraďovať hodnoty v Exceli, súbory v Exploreri, maily v Outlooku...., tak by som si predstavovala, že v okne Manažéra atribútov bloku (_battman), kliknem na stĺpec TAG (Názov) a všetky atribúty v bloku sa zoradia podľa abecedy, potom dám tlačítko Sync (Synchronizovať) a uloží sa to v bloku. V podstate by som chcela sfunkčniť názvy stĺpcov ako je to štandartom v iných aplikáciách).
 
To: SMIREK
Rýchlejšie mi pripadá _explode a nová definícia bloku, pričom Atribúty si vyklikám po jednom, v poradí v akom treba.

Buba
10.11.2008, 08:52
PS: Aj tak ďakujem. :) Buba2008-11-10 08:52:42

Sedláček
10.11.2008, 10:50
Jen pro doplnění.
Pokud půjdete pře _EXPLODE a novou definici bloků, lze při výběru atributů pužít volbu _F nebo N  (NAPŘÍČ) místo vyklikávání po jednom.
 
PS
Samozřejmě pouze pokud jsou ve výkresu seřazeny dle Vašich kritérií.

Buba
11.11.2008, 09:06
To: Sedláček
F (fence) som nepoznala. Pekné! Ďakujem. Nazatiaľ mi to stačí.
 
To: AutoDesk (asi na nesprávnom mieste, ale si to nemôžem odpustiť)
Keby v najbližšej verzii AutoCADu bola zlepšená a rozšírená funkčnosť a možnosti tlačítok a práce s triedením dát, tak ako sú užívatelia zvyknutí, určite by sme to uvítali viacerí. ;)

PepaR
11.11.2008, 09:14
To třídění a pořádného správce včetně náhledů by potřeboval nejen AutoCAD, ale i Revit. Vím, že je to tam jaksi řešeno, ale pořád nemůžu dostat z hlavy líbivost a účelnost průzkumníka z ArchiCADu.

Peter Jirat
11.11.2008, 09:28
[QUOTE=Buba]
Keby v najbližšej verzii AutoCADu bola zlepšená a rozšírená funkčnosť a možnosti tlačítok a práce s triedením dát, tak ako sú užívatelia zvyknutí, určite by sme to uvítali viacerí. ;)[/QUOTE]  V nejbližších dvou dalších verzích asi není šance, ty už mají asi hotové, snad jen že by to bylo už v nějakých starých požadavcích, které tam zapracovali.