Zobrazit plnou verzi příspěvku: Map versus Civil

MichalO
14.08.2006, 17:04
Vážený pane Michle,prosím Vás tímto o radu. Jakožto dva pracovníci s mírně odlišným pracovním zaměřením v malé firmě ( s počtem licencí AutoCadu cca 50) jsme před časem usoudili, že bychom si rádi pořídili AutoCAD Map, neboť  jeho zaměření (práce s modelem terénu atd.) by nám velice vyhovovalo.  Tedy jsme kontaktovali našeho IT, který přislíbil provést upgrade z našeho AutoCadu 2002 na AutoCAD Map 2006. Uplynula nějaká doba (v řádu měsíců), a než k tomuto kroku došlo, bylo vedením rozhodnuto, že se provede upgrade na verzi 2007. Náš IT, nic zlého netušíc, objednal a také zaplatil upgrade na Map 2007 bez toho, aby toto s námi konzultoval. Nyní máme v krabici Map2007, který neobsahuje to, co jsme chtěli (z důvodů známých jen Autodesku) a záměna za Civil2007, který se pro nás rázem stal klíčovým, nás dle našeho dodavatele bude stát  39.000,-Kč za kus. Jaký postup byste navrhoval Vy?

vknop
14.08.2006, 17:42
Nejsem sice pan Michl, ale vzhledem k tomu, že jde (ač tak nevypadá) o přispěvek do veřejné konference, tak mám IMHO právo se k němu vyjádřit.
[QUOTE=MichalO]... v malé firmě ( s počtem licencí AutoCadu cca 50)[/QUOTE]Tohle mě fakt pobavilo a je to hlavní důvod, proč reaguji, abych Vám mohl poděkovat za zlepšení nálady.
[QUOTE=MichalO]Nyní máme v krabici Map2007, který neobsahuje to, co jsme chtěli (z důvodů známých jen Autodesku) a záměna za Civil2007, který se pro nás rázem stal klíčovým, nás dle našeho dodavatele bude stát  39.000,-Kč za kus. Jaký postup ...[/QUOTE]Nevím, jestli to není velká odvaha ptát se obchodníka, jak na jiného obchodníka...Ale vážně. Krom už jinde zmiňovaného klacku bych řekl, že máte v licenci 90 dnů na vrácení (pokud to tedy vtipně nezměnili). Nesouhlasíte s licenčními podmínkami... a za vrácené peníze koupíte Civil.

Vladimír Michl
14.08.2006, 17:47
Takhle na dálku se v konkrétních "objednacích" problémech těžko radí, ale když už jsem byl takovýmto otevřeným dopisem osobně osloven, tak se pokusím připojit alespoň několik poznámek.
Nákup nových CAD aplikací formou "krabice s číslem NNNN" nebo "v letáku je napsaná funkce XXX/DMT" není podle mne adekvátní procesům spojeným s jeho implementací, vyškolením, ustavením standardů a dalším krokům nutným k efektivnímu nasazení ve firmě. Ani ve verzi 2006 neobsahoval Autodesk Map plné funkce pro práci s modelem terénu a váš dodavatel vás měl při výběru a předvádění software informovat, že je pro tyto funkce potřebná aplikace Civil 3D (tehdy 2006 CZ).
Bohužel asi nebudu mít žádnou zázračnou radu, jak zvrátit minulý nákup produktu X u prodejce Y. Můžete se pokusit nepotřebný produkt vrátit nebo vyjednat za ona příkoří slevu (standardní cena zmiňovaného upgrade je necelých 37.000,-). Rovněž metoda nákupu upgrade je zbytečně drahá - oproti Subscription je to v případě Mapu zbytečně utracených 5.000,-Kč (viz Kalkulačka).
Takže asi klást vyšší nároky na vámi zvoleného prodejce, popř. vybrat autorizovaného partnera pro Civil 3D - viz Seznam partnerů Autodesku autorizovaných pro Civil 3D.