Zobrazit plnou verzi příspěvku: Model terénu

Peter Jirat
28.03.2011, 11:28
Zdravím, jak oříznout model terénu na určitou výšku (odkopat kopec táhnoucí se parcelou)? Pomocí Building Padu se netrefím přesně na hranice a za hranicí terénu už to nemůžu použít. Výsledkem by mělo být něco jako obrázek - to je ořez pomocí zobrazení výšky podlaží, ne fyzický odkop.
 

Balda
28.03.2011, 11:54
Napadá mě:
1. Nastavte nulu terénu na požadovanou výšku (tak aby alespoň jedna vrstevnice porcházela požadovanou výskou).
2. Terén exportovat (2D) do AutoCADu
3. DWG s půdorysem terénu připojit k Revitu
4. Obkreslit hranici danou připojeným výkresem z AutoCADu.
 
ale nevím jestli jsem úplně dobře pochopil vaše zadání.
 
vb

Peter Jirat
28.03.2011, 12:57
Pochopil jste naprosto přesně a toto je zřejmě jediná možnost, která alespoň trochu funguje, taky mne nic jiného nenapadlo. Ale když umí rozdělit terén "kolmo" k povrchu (Split surface), proč tam neudělají  i funkci vodorovného Split teren ??? Dočkáme se ve verzi 21xx :-(

Adark
29.03.2011, 09:29
Nedočkáme se...Po přečtení " novinek " Revitu 2012 jsem propadl zoufalství a hluboce jsemse zamyslel nad efektivností vynaložených investic každým rokem za subscription.Jestli toto má být vývoj, když novinky jsou bonusy -  add ony z loňska a pak věci co moc asi nevyužijeme my malí ( 3D scannery a mračna!! ) Tak tam bych chtělpracovat u vývojářů autodesku! To bych se teda nepředřel!!!. No tímto rokem končím s předplatným a zůstaneme na 2012.ad

Balda
29.03.2011, 10:30
add Mračna bodů)
Mračna bodů bych nezatracoval. V poslední době jsem byl nucen se touto technologií zabývat a po počáteční nedůvěře ji vidím jako smysluplnou a upotřebitelnou a to zejména u rekonstrukcí starší budov.
S hledem na vývoj cen energií a další aspekty ve stavebnictví se dle mého názoru budeme "starými baráky" zabývat čím dál víc a to zejména mi malí :)
 
Vladimír Balda (184cm)  

aecman
29.03.2011, 15:00

[QUOTE=Adark]Nedočkáme se...Po přečtení " novinek " Revitu 2012 ...[/QUOTE]
Mam tusenie, ze vyvojari toho do novej verzie vela nestihli a preto bude zaujimavy az SAP (alebo je to tah ADSK pre kupovanie subscriptionu) ale ten bude k dispozicii az niekedy koncom roka[QUOTE=Balda]add Mračna bodů)[/QUOTE]Ja som vdacny ked si investor urobi vyskopis/polohopis o mracnach bodov sa mi moze iba snivat ale ako hovori p. Balda pre rekonstrukcie urcite vyborna vec

Jiří Plávek
29.03.2011, 16:52
[QUOTE=Adark]Nedočkáme se...Po přečtení " novinek " Revitu 2012 jsem propadl zoufalství a hluboce jsemse zamyslel nad efektivností vynaložených investic každým rokem za subscription.[/QUOTE]To já jsem takhle váhal někde u verze 2010. Ale když novinky posčítáte třeba za dvě verze a porovnáte cenu subscription s cenou upgrade, tak zjistíte že se vám to nevyplatí.Teď u verze 2012 jsem zvědavý na tu správu dokumentů, ta by se nám docela hodila. Nevíte někdo kdy má verze 2012 vyjít?

Adark
29.03.2011, 22:38
Otázkou je samozřejmě zda vůbec má cenu porovnávat subscription a nákup za dva roky upgradenebo ne. Obchodník samozřejmě bude argumentovat obvyklou omáčkou: přístup k novým technologiím , stále aktuální verze .. atd, ale já mám spolupracující projektanty, kteří dělají jeden veverzi acádu 2000!!!! LT  se stařičkou tzb nadstavbou a druhý ve verzi 2008 a nezdá se mi, podle jejich faktur :-)))) že by trpěli nedostatkem nových technologií. A tak to funguje i ve státech, kde jsem chvilku pobýval, tam dělají na úplném vintage softu a nijak je to netrápí.Mne jenom se...,  že celý rok čtu na různých fórech nářky uživatelů na to, že chybí nebo nejde tonebo tohle a všichni se tetelí nedočkavostí na novou verzi jak to tam určitě bude a pak prdlajs! Máme tam integraci s Vaultem!! Co to je ??? Použil to vůbec někdo u nás? Je to asi stejně nepodařený paskvil jak ten pomalý a padající "hybrid" na čtení souborů dwf, které se stejně neprosadí vůči pdf. Za dva roky jsem ho otevřel dvakrát. Jednou jsem z revitu vyexportnul výkres do dwf pro porovnání a byl 5x větší než PDF!!!!!!Kdyby radši zaintegrovali a opravili layout revitu, aby neblbly panely , když klikáte na rozbalovací tlačítka, tvorba uživatelských ikon a palet v ribónu, vylepšení správce projektu - to rolování v těch seznamech je pro idioty,  atdNo myslím že to zase zůstane na našich obětavých lidech jako je p. Statečný, který občas něco vytvoří ( hrábě)