Zobrazit plnou verzi příspěvku: model tiskové hlavy a quadrocopteru

corbi
11.04.2012, 13:27
Zdravim všechny přítomné, potřeboval bych najít na internetu někde model tiskové hlavy do tiskárny resp. té trysky. Rád bych tento princip použil v jednom projektu, který řešíme na naší České zem.univerzitě v Praze resp. aplikování podobného způsobu rozstřiku na quadrocopteru, která by létala v sadech a nanášela by postřiky na listy stromů. hledal jsem na internetu model quadrocoptery i té tiskové hlavy a qudrocopteru jsem nějakou našel, ale tiskovou hlavu jsem nenašel ač jsem hledal jak jsem hledal a modelovat něco co se masově už dávno vyrábí je trochu bezpředmětné si myslim. Nemáte někdo model tiskové hlavy co se používá do tiskáren někde v PC nebo nevíte, kde bych tento model, či výkres k tiskové hlavě mohl najít? Jestli se ptám ve špatné sekci tak se omlouvám.
předem děkuji.

Vladimír Michl
11.04.2012, 14:08
Pokud hledáte přímo výrobní výkres nebo model, tak se obávám, že takovou informaci žádný výrobce nezveřejní.
 
Pokud jde jen o vnější tvar, tak tiskové hlavy různých výrobců pro nejrůznější modely tiskáren ale mají celkem jednoduché tvary, to by šlo snadno vymodelovat.

corbi
14.04.2012, 12:00
to už jsem taky zjistil, že tiskové hlavy mají jednoduchý vnější tvar, to by asi postačilo, ale spíš se mě jedná o model toho quadrocopu, protože na grabcad.com jsem našel nějaké modely, ale jsou udělané třeba v inventoru 2011, catia V6, Pro/Engineer Wildfire R5.0 a to jsou všechno programy, které já nemám k dispozici a tyto soubory v CADu prostě neotevřu, tak jestli by mi třeba někdo nepomohl ten konkrétní soubor někdo v inventoru překonvertovat do autocadu.





edit:problém zdá se vyřešen, děkuji všemcorbi2012-04-20 16:52:16