Zobrazit plnou verzi příspěvku: Načítání parametru z excelu

Zdenca_S
27.12.2010, 12:57
Dobrý den,mám problém s načítáním hodnot parametrů z excelu. Parametry se mají načíst z excelu do uživatelských aprametrů, z kterých to dále odkazuje na parametry modelu. Hodnoty se neaktulizuji podle počáteční buňky, kterou zadám ael ponechá to předchozí hodnoty s hláškou že patametr je stejný jako pv p. modelu a pole zažlutí. Tím pádem mám místo aktuálních hodnot ty predchozí , dá se nejkak zaměnit pořadí načítání např. priprita uživatel. paramterů a nebo nějaký jiný postup ?

Honza P
27.12.2010, 14:06
Dobrý den,

parametry z excelu zadávám přímo do parametrů modelu. Nepoužívám k tomu uživatelské parametry. Funguje to spolehlivě, zažlutí se mi pouze parametry, které jsem z tabulky excelu vymazal. Vaším postupem asi parametry duplikujete, což inventor nevezme.

Zdenca_S
27.12.2010, 14:23

děkuji, nicméně tento postup bohužel použít nemůžu na uživatelské parametry mám bohužel napojeny nejen parametry modelu ale i netreré vazby a tím se mi pak parametr vyskytuje několikrát v parametrech modelu, musela jsem změnit nějaké nastavení protože u několika rozměrových variací modelu to fungovalo, což se teď bohužel už neděje. Ještě oprava - hodnoty, které se mi nenačítaji nejsou přímo uživatelské parametry ale propojené s excelem v tabulce parametru. Zdenca_S2010-12-27 14:47:04