Zobrazit plnou verzi příspěvku: Nelze se dostat do nabídky Soubor

Firestone
24.10.2014, 12:32
Zdravím,stal se nám takový zajímavý error, kdy se CAD rozhodl na nějakou dobu zamrznout při volbě Soubor z hlavního nabídkového panelu. Při poklepání se nic neděje, CAD na chvíli vytuhne a poté se nabídka nerozbalí.Zjistilo se, že je to díky umístění v síti, kdy se CAD snažil dostát do místa v síti, který bylo v tuto dobu off-line. Po vypnutí síťového adaptéru v OSu vše fungovalo bez problému. Stejně tak po zpřístupnění místa v síti, kvůli kterému to evidentně zlobilo.Neporadil by někdo nějakou radu, kde něco v nastavení změnit, aby se takovýto error do budoucna neopakoval?Díky za případné echo.

Vladimír Michl
24.10.2014, 15:39

Buď odsud byl v minulosti načítán výkres (REMEMBERFOLDERS) nebo - spíš - složka výkresu nebo support složky nebo prostředky výkresu (PC3, xrefy, ...) obsahují odkaz na již neexistující síťová umístění.

Firestone
24.10.2014, 16:49
Ale stalo se to přímo po spuštění ACADu bez načtení prvotního výkresu. To _REMEMBERFOLDERS jde např. nějak vyčistit? Kdyby to bylo tím...

Vladimír Michl
24.10.2014, 17:23

I šablona je výkres, takže výkres otevíráte vždy. Ale spíš bych tipnul na něco z těch podpůrných souborů nebo zástupce (odkaz) ve složkách AutoCADu.

Firestone
25.10.2014, 12:28
Těmi složkami ACADu myslíte, prosím, co přesně? Cesty k jednotlivým souborům?Anebo ještě něco jiného?PC3 se mně moc v našem případě nezdají, protože jsem např. neodebíraly ze sítě v poslední době žádné tiskové zařízení, které by nebylo dostupné a PC3 by se na něj odkazovalo.

Vladimír Michl
25.10.2014, 12:50

Ano, ověřte zda v těch cestách nemáte uveden nějakou síťovou složku nebo zda v těch lokálních složkách není zástupce na síťovou složku. Další možnost je nějaký externí síťový zdroj výkresu/šablony - PC3, LSP/VLX/ARX, CUIx, obrázek, xref, datalink, font, sady listů, nebo i online funkce AutoCADu (AutoCAD360, online sdílení nastavení, komunikační centrum).