Zobrazit plnou verzi příspěvku: otevření souboru po odmítnutí recovery

tynka
08.03.2012, 08:37
Dobrý den,mám problém s otevřením souboru po spadnutí CADu. Pracuji s AutoCAD 2012 na MacbookPro. Měla jsem soubor uložený, asi 10-20 poté mi AutoCAD spadnul. Ihned mi nabídl možnost pokusit se uložit rozpracovanou práci. Toho jsem využila, ale ukládání trvalo příliš dlouho a nakonec jsem musel vynutit ukončení aplikace. Po zavření AutoCADu jsem chtěla otevřít předtím uložený soubor. CAD mi ale zobrazil upozornění, že v otevírání nemůže pokračovat pokud soubor nezkusím uložit a pak otevřít jako recovery:AutoCAD cannot continue.  You can attempt to save changesinto the following file up to the start of the last command:/Users//Documents/VÝKRESY/RADLICKÁ CAD-silné čáry, posuny, modul zpět, řezy_recover.dwgAfter you save your changes, you can open or recover the file.Should AutoCAD try to save your changes?Pokusila jsem se otevřít ještě starší soubor a situace se opakovala. Při otevírání souboru se dokonce v pozadí ukáže prostředí, ve kterém jsem prcovala a je vidět výkres, nedaří se mi však k němu dostat. Je možné nějakým způsobem starší soubory otevřít, aniž bych riskovala, že se pokusem o otevření poškodí? Popřípadě,jak tyto soubory zachránit?Děkujikristýna

Cheff
02.05.2012, 11:08
Udělal bych si kopii a zkusil dané výkresy vyléčit - příkazem _recover Potom co jej zkusí zrestaurovat, tak by to snad mohlo být OK.

Buba
02.05.2012, 12:05
Ešte skúste niečo urobiť s tým názvom súboru. Nepoužívajte tak strašne zložité mená súborov. Informácia o obsahu súboru sa má ukladať do popisu vo vlastnostiach a nie do názvu súboru. Vyhýbajte sa dlhým názvom, diaktritike a medzeriam. Adresárovú štruktúru voľte tiež trochu jednoduchšiu.
Mohlo by Vám to pomôcť.

Vladimír Michl
02.05.2012, 20:11


To je Mac verze AutoCADu nebo Windows verze?

tynka
02.05.2012, 23:53
Děkuji za odpovědi, vzhledem k tomu, že dotaz je už skoro 2 měsíce starý, problém byl behěm pár dní po "katastrofě" vyřešen-  škoda, že reakce dorazily až tak pozdě, v tu chvíli jsem pomoc potřebovala akutně. Mějte se!