Zobrazit plnou verzi příspěvku: PDM

li-bor
04.07.2017, 10:24
Zdravím všechny kolegy strojaře.Ve firmě s osmi konstruktéry a vlastní výrobou chceme zavést PDM. Modelujeme v Inventoru výrobky z oceli, plastu, potrubařinu, atd. Nyní používáme "malý" Vault a vlastní intranet, účetnictví a sklad má Helios.Napište prosím Vaše kladné i záporné zkušenosti s PDM v podobných firmách.Díky, Libor

Vondruš
04.07.2017, 18:53
Jsem sice trochu v jiném oboru, ale Vault PDM (zatím také jen Basic) nám slouží ke spokojenosti. Pro sdílení modelů Inventoru ven z firmy ho doplňujeme o Autodesk A360.

Jiri.Dostal
10.07.2017, 07:36

Jsme trochu větší firma (~30 licencí INV + ~50 licencí Vault).Máme Vault Pro na správu CAD i nonCAD výrobní dokumentace, používáme položky i změnové příkazy pro odesílání dat  pro výrobu do ERP.Proces práce je vymyšlen tak, aby se potřebná data zadávala pouze jednou a používáme pouze jednosměrný přenos dat (model -> výkres -> položka -> ERP)Až na drobné mouchy se se systémem pracuje dobře. Většinou když lidé nadávají na systém, tak je chyba často někde jinde než v systému samotném (mezi klávesnicí a židlí).