Zobrazit plnou verzi příspěvku: Podsestava ChodnikSObrubníkem-pláň při cílování

Mantlík
19.03.2018, 12:26
Dobrý denPoužívám tuhle podsestavu CAD Studia už nějaký čas a musím říci, že řeší spoustu věcí najednou.Teď jsem ji poprvé použil s cílováním konce chodníku (směrově i výškově). Je to fajn, ale má to jednu mušku ... Potřeboval bych, aby sklon pláně korespondoval se sklonem povrchu. Tedy pokud při cílování vychází příčný spád v každém řezu jiný, aby se mohl stejně měnit i sklon pláně. Pokud to tam je, omlouvám se, ale nepřišel jsem na to, jak ...Děkuji

jakub_kares
19.03.2018, 14:13
Dobrý den, je to tam. :)Přejděte do vlastností šablony typických řezů a na záložce konstrukce musíte nareferencovat sklon pláně z pruhu. (zaškrtnout tlačítko a vybrat ze seznamu)

Mantlík
19.03.2018, 15:29
DěkujiTušil jsem, že to někde bude. Nicméně se to vždy nechová tak, jak bych si představoval ...Správně to funguje pouze u sklonu povrchu >2% ... Buď je to tak někde nastavené nebo je tam ještě nějaká kombinace ...Když ve Vlastnostech šablony typických řezů -> Konstrukce (typ sestavy ostatní) -> příslušná podsestava nastavím:- a) Sklon pláně roven sklonu chodníku -> "yes" - zafunguje to správně pouze u sklonu povrchu >2%, u menších, nebo dokonce opačných spádů to nechává spád pláně, který je primárně nastaven (ať už je 0%, 1%, 2% nebo 3% - aspoň tyhle jsem zkoušel)- b) pokud zaškrtnu "sklon pláně chodníku" a nastavím získat hodnotu z "vpravo ........... výstupní sklon pruhu" (nic jiného smysluplného tam není), pak to pláň chodníku nastaví na 2% opačným směrem, tj OD VOZOVKY !!!!-c) pokud nastavím současně a) i b) výsledek je stejný, jako u b)Co dělám špatně? Děkuji

jakub_kares
19.03.2018, 21:19
Ah, pardon, radil jsem trochu něco jiného než jste chtěl :)možná je tam skutečně nějaká chyba v podsestavě. Ideální by bylo nám ji poslat na Helpdesk i s výkresem a my na to mrknem.Samozřejmě existují i složitější cesty právě přes to referencování, ale to by obnášel pomocnou geometrii ze sirek ještě před chodníkem... to je spíš pro hračičky :)

martinfolber
19.03.2018, 21:34
Dobrý večer,tu podsestavu jsem dělal já...byla to taková první intravilánová podsestava a nebyly tam řešeny všechny okrajové podmínky... Vylepšovat lze pořád...:) U toho dědění sklonu si dokážu představit, že se to chová obráceně -2% x 2% klesá a stoupá...Do té podsestavy se tedy musí sáhnout a přinejmenším opravit znaménko.

Mantlík
19.03.2018, 21:44
Pánové, díkyZítra soubor pošlu přes helpdesk