Zobrazit plnou verzi příspěvku: pomaly pristup po siti k plotru Designjet 500

cartis
14.09.2007, 11:43
Zdravicko,
narazil jsem na problem, kdy provozuji Autocad 2008 na systemu Windows Vista a plotr DesignJet 500 mame pripojeny k pocitaci s Windows XP.
Pokud chci v Autocadu pod Vistou vstoupit do nastaveni plotru, tak je tato operace velmi zdlouhava (cca 2min temer u kazde polozky nastaveni). U jinych pocitacu v siti, ktere maji Windows XP je take casova prodleva (radove v sekundach).
Driver na tento plotr pro Vistu (32bit) jeste nevysel, muze byt problem v driveru a nebo v nastaveni site?
 
Diky

baterak
21.02.2008, 10:25
Hmm, tak tento problem bych nazval velkym problemem...Take ho tu teď řeším.1) Je nutno mít plotr připojený přes printserver (např. chytřejší externí síťová disk, nebo HP print server, ci neco podobneho). Jinak pres XP stanici se používá ovladač z XP, což Visty neradi.2) Drivery HP500 pro Vistu jsou už ke stažení, takze použít ty. Kolegyně si totiž nainstalovala drivery pro XP a ve spojení s LT2008 na Vistě se to kousklo způsobem, že pomohla až reinstalace systému (což sem nepochopil).3) Pokud máte print server, ovladače pro Vistu, aktualizovaný cad, nebo LT 2008, tak to funguje, ovšem pokud se nechcete hrabat v nastavení tiskárny..ale nicméně tisknout uz se dá, ale trvá to tak minutu až dvě, než si to visty přeberou a pošlou výkres na plotr.Uživatel mi toto pomalejší řešení odmítl, takže mě stejnak ceka preinstalace noveho komplu zpět na Win XP, kde to jakžtakž funguje. Snad to někomu pomůže, aby se netrápil a pokud někdo vymyslí něco lepšího , tak ať to sem napíše, budu jedině rád. Cau.

cartis
04.06.2008, 14:06
Tak me to stvalo vice nez rok a nakonec pomohlo pridat zaznam do souboru "hosts"

Najdete ho v ceste: %systemroot%\System32\Drivers\Etc



konkretne ja pridal radek: "192.168.1.34 pc-plotr"



Kazdy si upravi IP adresu a nazev pocitace, na kterem je plotr nebo tiskarna sam podle sebe.