Zobrazit plnou verzi příspěvku: Popiska místností

petrik11
11.03.2017, 22:53
Zdravím,již jsem se naučil mnohým věcem s dynamickými bloky a teď se snažím vytvořit popisku místnosti.Tedy abych vyplnil Číslo místnosti, Název místnosti a zvolil křivku místnosti a vypočítala se automaticky plocha ve správném formátu.Bohužel vždy musím po zvolení křivky, znovu navolit, že chci Plochu a pak upravit formát pro přepočet a doplnění přípony.Nejde nějak nastavit, aby se vždy u bloku, když vyberu křivku Vzala hodnota plochy s mnou již nadefinovaným formátem?Takto je to zbytečné, opakující se klikání.Děkuji

PepaR
12.03.2017, 06:46
Tvorbu legendy místností lze řešit různě. Buď přes pole, kde je nevýhoda, kterou popisujete (šlo by na to asi udělat nějakou aplikaci) anebo zkuste aplikace třetích stran.Pro sebe (a pro ostatní) jsme s kolegou z CF (Chop) vytvořili v roce 2006 lisp aplikaci MISTNOST, kde stačí ukázat na křivku a převezme se hodnota plochy a obvodu v metrech čtverečních, metrech, kdy tyto jsou zapsány jako statický text o atributu bloku.Výše popsané je součástí GGmenu (www.jremes.cz/cad-bim/) a je to popsáno i v článku AutoCAD ve stavební praxi, 4. díl.

PepaR2017-03-12 16:59:38

zdrk
13.03.2017, 08:20
Řeším to kopírování bloku včetně křivky. Křivku pak jen upravím dle místnosti. Dělal jsem hodně pokusů a nakonec to vzdal.

PepaR
13.03.2017, 08:26
Zkopírováním bloku a křivky se vytvoří nové ID, které zůstane provázané s textovým polem v atributu bloku? Pokud ano, tak je to dobrá vychytávka a bude dobře fungovat, snad jen s výjimkou zaoblených místností, kde bude výhodnější křivku vytvořit přes [CMD]HRANICE[/CMD] (_BOUNDARY).

petrik11
08.05.2017, 15:10
Vyřešil jsem skoro vše co jsem potřeboval.Jen mám jeden zásadní problém.Vytvořil jsem si pomocí režimu viditelnosti možnost zobrazit jen určité části z popisky.Bohužel, když třeba nechám zobrazené jen číslo místnosti, tak se mi zbylé atributy při extrakci dat v tabulce nezobrazí. Jak mohu dostat do tabulky i atributy bloku, které jsou jen skryté pomocí viditelnosti?

PepaR
13.05.2017, 07:19
Dobrý den, jsou dvě, ne úplně ideální možnosti, jak by to šlo vyřešit:Před extrakcí si vyberte všechny bloky a nastavte jim ve vlastnostech viditelnost atributů tak, jak je chcete extrahovat. A pak vše vraťte do původního stavu.Vytvořte si neviditelný atribut, kde odkážete textovým polem na hodnotu v atributu, který je řízen stavem viditelnosti. Nemám tuto cestu odzkoušenu, píšu to z hlavy, kdyžtak prosím napište, jak to dopadlo. U této varianty je nevýhoda dvou exportovaných sloupců.