Zobrazit plnou verzi příspěvku: Použitie tabuľky Správce sady listu

Buba
30.05.2008, 10:13
V Rozvržení Zoznam listov používam tabuľku Správce sady listu, ktorá automaticky aktualizuje zoznam listov v sade. Po aktualizácii údajov mi zmení výšku textu v tabuľke pri aktuálnom liste na dvojnásobok, čím mi vlastne rozbije vzhľad tabuľky. Stretol sa už niekto s týmto BUG-om a  vie mi poradiť ako sa tomu dá predísť, aby som po každej aktualizácii nemusela prenastavovať ručne veľkosť bunky a písma v jednom riadku?
Ďakujem za rady.Buba2008-05-30 10:18:18

Martin Bielina
30.05.2008, 10:26
Tahle část-funkce sheet manageru je bohužel tak trochu impotentni... Proto jsem po několika pokusech a hledání ideálního řešení zjistil, že nejlepší je udělat totéž o co se sheet manager pokouší pouze na základě hodnot, které shromažďuje, ale manuálně a trochu jinak.

To znamená použít extrakci hodnot atributů ze souborů kde jsem měl umístěný blok rozpisky, který sheet manager vyplňoval. Extrakci jsem prováděl najednou ze všech souborů, na které odkazoval sheetmanger. Atributy jsem odečítal jen z jediného bloku rozpisky, a to jen ty které jem potřeboval do seznamu dokumentace. Výsledek jsem uložil do souboru XLS a ten pak snadno naformátoval a tisknul. Celý výše popsaný systém jsem odzkoušel na rozsáhlém souboru výkresů (asi 15 stavebních objektů, každý o 20-40 výkresech) a osvědčil se mi. Navíc jsem získal data, která sám sheet manager vůbec nevyhledával jako třeba počet formátů, datum výkresu, označení revize atd.

Buba
30.05.2008, 11:24
Je mi divné, že od verzie 2005 nebol Autodesk schopný rozchodiť poriadne tabuľky.