Zobrazit plnou verzi příspěvku: práce s xref

kilan
22.04.2011, 09:34
dobrý den,Open in Google Docs ViewerOpen link in new tabOpen link in new windowOpen link in new incognito windowDownload fileCopy link addressEdit PDF File on PDFescape.comřeším teď poměrně větší projekt a snažím se správně pracovat s xrefy.mám 8sm pater. každé patro samostatný soubor. pro kontrolu v každém patře podkládám xrefy ostatních pater abych zjistil jak mi sedí nad sebou.při jendoduchém projektu každý den přeuložími soubor s aktuálním datumem (např. studie_111002.dwg)pakliže mám tolik xrefů a každý den je přejmenuji,musím druhý den přenastavit cestu.lze mít univerzální jméno a každý den večer zazálohovat do složky s datumem,ale pak když posílám profesím, neví ze kdy to je a dělají chyby do špatných výkresů.jaká by dle vás měla být správná cesta? aneb jak správně pracovat s a spravovat xrefy)) 

Vladimír Michl
22.04.2011, 09:42
Šlo by možná spíš řešit zálohováním nebo přejmenováním relativní složky (ne výkresů), ale přesně na tyto účely je určen Autodesk Vault - ten hlídá verze souborů, směruje na správné verze xrefů při týmové práci, schvaluje verze, atd.

PepaR
22.04.2011, 09:53
Dobrý den,přejmenovávat soubory je sice přehledné, ale narazíte pak při znovunačítání a předefinovávání cest (tak jak píšete).  Já to řeším složkou s názvem ve formátu RRRR_MM_DD do které umisťuji soubory výkresů a xrefů.

Peter Jirat
22.04.2011, 10:34
Nikdy nepřejmenováváme pracovní soubory, ale zálohy s archivními soubory. Profese pak dostávají soubory stále stejného jména, které si uloží/přepíší a mají aktuální verzi.