Zobrazit plnou verzi příspěvku: Přesouvání dílů v rámci obsahového centra

madep
08.06.2018, 11:12
Potřebuji zjistit, jak přesunout díl v rámci obsahového centra, ale ne z databáze do databáze, ale v rámci jedné a dále bych potřeboval vědět, jak překopírovat díl v obsahovém centru, ale tak aby se nepřekopírovala celá původní struktura adresářů.Máte s tím někdo nějaké zkušenosti?Martin DeptaMORIS design s.r.o.

Navara
08.06.2018, 18:31

Ani jedno podle mě není možné. Důvod je ten, že složka v obsahovém centru může definovat některé povinné parametry a ty nemusí být ve všech složkách stejné.

madep
10.06.2018, 21:23
Díky za odpověď. Toho jsem se bál. Takže musíme v rámci synchronizace názvů a struktury s naším informačním systémem všechno vytvořit znovu.Martin Depta

Navara
11.06.2018, 10:17

Nevím přesně o co se jedná, ale než se pustíte do nějakých náročnějších operací, doporučuju si domluvit konzultaci, abyste nedělal tu práci zbytečně. Možná bude existovat nějaké rychlejší, elegantnější a robustnější řešení.Příprava knihoven obsahového centra může fungování firmy ovlivnit na mnoho let dopředu a tady podle mě není prostor na nějaké unáhlené experimenty.

Lukáš Záruba
17.07.2018, 08:57
Zdravím,řešil jsem podobnou situaci: Potřeboval jsem aby mi při použití dílu z OC se mi do kusovníku propisovaly naše skladovky, dodavatel, normu dle požadovaného formátu..... Bohužel jsem nepřišel na lepší řešení než si vytvořit novou vlastní knihovnu. Je to dost práce ale když víte co a jak tak to, neni problém jen spousta klikání a excelu.  Začal jsem u šroubů matic a podložek, pak jsem pokračoval přez záslepky, krytky , kolečka.... Nakonec jsem přišel i na to jak umístit do OC i kabelovou průchodku aby se zobrazovala jako jeden díl ale mohla mít individuálně posunutou či vyplou matici.Pokud mohu doporučit:1) vytvořit si vlastní knihovnu, nesahat na již normované2) vytvořit si vlastní modely, nepoužívat DIN a ISO ( mají spoustu parametrů které běžnej smrtelník ani nevyužijete. Např.: sražení, na jednom dílu může být i několik typů sražení které při zakládání nových řádků musíte hlídat. Stačí že v mé knihovně má obyčejná podložka o 3 rozměrech 22 sloupců v excelu.)3) Běžné díly jdou publikovat rovnou do knihovny ale díly se závity musí být nejdřív jako isoučásti aby se popsal závit a pak jdou publikovat do knihovny ( jinak mi závity nefungovaly )4) doporučuji začít s publikací obyčejné krychle do knihovny na které si vyzkoušíte a upravíte propisování ivlastností z příslušných sloupců ( ČLEN, ČÍSLO SOUČÁSTI, NADPIS, POPIS, MATERIÁL, OZNAČENÍ VÝBĚRU, DODAVATEL.....) toto nastavení lze následně přez příkaz "upravit tabulku rodiny z excelu" zkopírovat a uložit jako vzor. 5) to samé udělat s parametry modelu abyste získal vzor který se dá kopírovat z modelu do modelu.Důležité je si vymyslet systém a toho se důsledně držet. Pokud člověk poruší pravidla co kam napsat tak se do toho dost zamotá a musím přiznat že kolikrát je to na smazání dílu a začínání znova.Pokud se chcete do knihovny i přesto pustit, tak vám rád se vším pomohu.