Zobrazit plnou verzi příspěvku: Přetisk textu s maskou,Zoom výřezů,export atributů

Jiri.Moucka
08.08.2016, 15:28
Dobrý den.Mám dotaz ohledně tisku textu přes výřez.Jde mi o to, aby text, umístěný v rozvržení nad výřezem maskou pozadí (která je zapnutá a nastavená na 255,255,255) PŘEKRYL obsah výřezu. Aktuálně mi AutoCAD LT 2017 klidně překresluje obsah výřezu přes text (který byl přesunut dopředu a výřez zase dozadu) umístěný v rozvržení.< id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">Mám totiž výřez - plán fabriky. Zde potřebuji vytisknout jednak celek, a dále jednotlivé části s bližšími popisy.Protože je ve výkresu docela dost informací, nemám zájem zobrazovat detailnější informace na celkovém výkresu a naopak. Navíc potřebuji daným detailním textem překrýt obsah výkresu (osy, pomocné čáry apod.) a zajistit tak jeho čitelnost.Vůbec nějak nechápu, k čemu je dobrý přesun před objekt, za objekt, dopředu a dozadu, když po jakékoliv úpravě objektu se tento automaticky přesune dopředu. Výřezů (tedy jejich obsahů) se toto řazení nedotkne vůbec - vesele se dál vykreslují v popředí přes všechno ostatní.Navrhuji vytvoření zvláštní hladiny - nazvěme ji třeba " Skutečně úúúúúúúplně vzadu"- přičemž přesunem do této hladiny by se skutečně daný objekt (VČETNĚ OBSAHU VÝŘEZU) přesunul za všechny ostatní výřezy.
Jiri.Moucka2016-08-09 13:46:19

Vladimír Michl
08.08.2016, 21:52

K tomu slouží volba "Vykreslit poslední geometrii výkresového prostoru" v nastavení tisku, resp. stránky.

Jiri.Moucka
09.08.2016, 13:44
Děkuji za info.Sám bych na to asi jen těžko přišel.Zvlášť, když tato volba je popsána jako "Vykreslit poslední výkres. prostoru".Další dotaz:Když mám více výřezů s různými měřítky, stává se mi u některých výkresů, že při poklepání na jeden výřez (v případě, že ostatní nemají uzamknuté zobrazení) pro úpravu zobrazení se všechny výřezy "odzoomují" na ZOOM ALL - v každém výřezu je vidět celý obsah modelového prostoru. Čím to je?A ještě poslední dotaz:Při extrakci atributů příkazem ATREXT není vypsáno všechno. V bloku mám dva atributy potrubí.Zatímco atribut DN - reprezentující dimenzi - je vyexportován, atribut potrubí - reprezentující délku - je vždy 0. Rovněž BL:NAME je vždu "*U" a BL:EFFECTIVENAME je prázdný řetězec, přestože blok má název Potrubí.V čem je problém zde? Oba atributy mají v template nastaveno N050000.

Petr75
09.08.2016, 13:56
Automatické zoom na vše dělá proměnná UCSFOLLOW. Musí se nastavit v každém výřezu na 0. Pokud je nastaveno na 1, tak se pohled natočí podle aktuálního UCS a zobrazí vše.

Vladimír Michl
09.08.2016, 14:27
[QUOTE=Jiri.Moucka]A ještě poslední dotaz:Při extrakci atributů příkazem ATREXT není vypsáno všechno. V bloku mám dva atributy potrubí.Zatímco atribut DN - reprezentující dimenzi - je vyexportován, atribut potrubí - reprezentující délku - je vždy 0. Rovněž BL:NAME je vždu "*U" a BL:EFFECTIVENAME je prázdný řetězec, přestože blok má název Potrubí.V čem je problém zde? Oba atributy mají v template nastaveno N050000.[/QUOTE]
A to "BL:EFFECTIVENAME" je nějaký název vašeho atributu? Pokud ne, může kolidovat s interními názvy vlastností, resp. vracet prázdný řetězec protože není definován. Pro dynamické bloky je možné lépe použít [CMD]EXTRDATA[/CMD].

Jiri.Moucka
09.08.2016, 14:41
Tak nevím. Nastavení UCSFOLLOW pro každý výřez zvlášť jsem nenašel.V daném souboru je hodnota UCSFOLLOW nastavena na 0, přesto při poklepání výřezu se tento (a všechny ostatní nezamčené) odzoomuje, jak jsem popsal.naproti tomu u jiného souboru, kde je nastavena proměnná stejně, se výřezy neodzoomují. Předpokládám tedy, že touto proměnnou to nebude.

Petr75
09.08.2016, 14:50
Musíte byt ve výřezu a pak zadat UCSFOLLOW a to v každém výřezu. Takže než do výřezu vlezete, tak si jej zamkněte, aby se zase nezměnil zoom.