Zobrazit plnou verzi příspěvku: převod tabulky z crd do dwg

korinann
13.12.2011, 21:26
Prosím Vás, nevíte někdo, jakým způsobem se dá převést tabulka vytvořená v corelu draw do autocadu? Postačilo by, kdyby se převedla čárově a textově, text se mi převede totiž rozbitý.


alfred
14.12.2011, 07:47
Corel umí ukládat DXF. Další možný převodní formát je WMF. WMF se do AutoCadu vloží příkazem [CMD]ČTIWMF[/CMD] (_WMFIN)


korinann
14.12.2011, 20:26
Děkuji za radu, jen mám problém s tabulkou vytvořenou v Corelu, kde se po převodu do Autocadu text v tabulce převede jako čáry a nelze již dále upravovat, text mimo tabulku je po převodu v pořádku.


alfred
14.12.2011, 20:35
S čímkoli, co bylo vytvořeno v Corelu a převedeno do AutoCadu mám jen špatné zkušenosti. Jediný relativně spolehlivý způsob, kdy se jakstaks zachoval alespon vzhled kresby (nesmi se moc zoomovat), je převod tak, že Corel vyexportuje WMF a to pak AutoCad načte. Ale výsledek je i tak dost špatný. Většinou jsem to pak nakonec stejně překreslil. Nevím, jestli novější verze Corelu jsou nějak lepší, ale dost o tom pochybuji.Napada me jen jedna zoufala vec - pokud je v Corelu tabulka jako nejaký speciální objekt, nedalo by se to jen oznacit a přes schtanku (CTRL+C CTRL+V) prekopirovat? Pripadne namisto CTRL+V pouzit prikaz [CMD]SVLOŽSPEC[/CMD] (_PASTESPEC).

korinann
14.12.2011, 20:55
Bohužel, to taky nefunguje, tabulka se převede jako obrázek. Snažila jsem si i v Corelu tabulku rozbít, aby vznikly čáry a text, ale nikde jsem takový příkaz nenašla.


alfred
14.12.2011, 21:05
Netuším co je v té tabulce, ale pár zoufalých způsobů:- zkontrlolujte, zda nemá tabulka nějak divné zarovnání písma, které by písmo "zužovalo" - například zarovnání "mezi". Zkuste vše zarovnat doleva aby při exportu nic nenutilo Corel převádět písmo na křivky. Pak zkuste znovu export do WMF a import v AutoCadu.- označit tabulku a vložit jí do excelu a teprve pak do AutoCadu- označit tabulku a vložit jí do textového souboru (např. poznámkový blok), textový soubor pak importovat do excelu a teprve pak do AutoCadu- uložit v Corelu jako HTML soubor - tam tabulka je. Pak soubor zobrazit v prohlížeči (nebo v nějakém editoru - nouzově např.  WORD) a pak zkusit nakopírovat do AutoCadu.


korinann
14.12.2011, 21:14

Nějak se nedaří ani jeden způsob, ale i tak mnohokrát děkuji rady.Tak jsem našla způsob, jakým to funguje: z tabulky vytvořit pdf, to zpětně importovat do Corelu a tam už se jen zruší skupina a vznikne text s čárami, což se dá už snadno převést do Autocadu.korinann2011-12-14 22:34:46