Zobrazit plnou verzi příspěvku: Prevod z mm na m

toschiba
02.06.2009, 15:55
Dobry den, kreslim v mm, pouzivam poznamky a potrebuji vykres kombinovat s druhym, ktery byl kreslen v m. pri zmene velikosti meritkem se mi ale nezmensi koty a objekty poznamek jsou take . .... Externi reference problem castecne resi-pokud je format jednotek pro vlozeni v m, ale refence se neda editovat primo ve vykrese. Exituje nejaky jednoduchy figl s meritky, ktery resi to, ze dva lide kresli v cadu jinym stylem?

Vladimír Michl
02.06.2009, 16:01
Myslíte "dva lidé s různými jednotkami"? To není problém - při připojování externí reference můžete relativní měřítko sám určit. Referenci můžete editovat i přimo v hlavním výkrese - stačí na ni poklepat.

toschiba
02.06.2009, 16:15
Ano myslim to tak, ze napr. silnicari kresli v m, ale my v mm. S tou externi referenci jsem to zkousel, ale bohuzel ona pak opravdu editovat nejde...asi je moc slozita...pri poklepani je tam mraky tech podcasti. Kdybych nepouzival poznamky tak bych to jen natvrdo zmensil pres ikonu scale, ale takhle se napr koty nezmensi. navic kdyz to takhle zmensim, tak pak musim logicky tem objektum poznamek dat misto meritka napr. 1:50 v mm 20:1 v m.

Mantlík
02.06.2009, 16:37
Asi spíš bude třeba se dohodnout, co kdo potřebuje či co kdo musí ....
Zkuste sdělit svou profesi či o jaké výkresy jde, ať víme, jak na Vás být zlí  (tedy spíše jak poradit)

toschiba
02.06.2009, 16:45
ja osobne tvary, armovaky...delame tunely a mosty. ja kreslim v mm, kolegyne silnicarka v m..u ni je to jasne. ona si chce neco od nas vlozit do jeji situace a je to :)

Mantlík
02.06.2009, 18:28
Možná Vás zklamu, ale asi bych to neřešil ...
Sice asi závisí na konkrétní stavbě či detailu (a taky výztuž jsem od nikoho do svých výkresů nepřebíral), ale vezmu-li jako analogii silničařinu a architekty, tak jeden od druhého (nemluvím samozřejmě o obecných podkladech, ale profesních věcech) SMYSLUPLNĚ použijeme tak maximálně 10% textů, většinou ještě méně .... A u kót už vůbec. Takže většinou bývá jednodušší si těch pár kót či textů doplnit sám
 
Druhou cestu vidím v nadefinování jednoho (či více) textových a kótovacích stylů podle mé potřeby a zdroj si jednoduše poupravit. Vyberu potřebné texty (filtrem, qselectem či ručně) a přiřadím jim styl s výškou 1000x větší či menší, než je původní... S kótami podobně.