Zobrazit plnou verzi příspěvku: problém s načtením souboru mapa.lin

Fishaa
27.05.2008, 09:48
Dobrý den,
požívám Autocad 2008 LT.
Stáhl jsem si soubor mapa.lin a mapa.shx pro více typů čar.
Při načítáni mi hlásí chybu:Chybná definice "typ čáry" na řádku "X" v souboru C:\Program Files\AutoCAD LT 2008\UserDataCache\Support\
Stejné je to i s jinými soubory lin.
Vím že tento problém už zde byl několikrát řešen, ale nedobral jsem se ke správnému načtení souboru.
Musí být v lin souboru nějaký odkaz na soubor shx?
Vůbec nevím co s tím.Poraďte mi prosím.

Petr Bláha
27.05.2008, 11:13
Myslím, že je problém v umístění obou souborů. Standardní složka pro tyto soubory je: C:\Documents and Settings\%username%\Data aplikací\Autodesk\AutoCAD LT 2008\R*\csy\Support\ . Vámi uvedená cesta není standardně mapována ACADem a proto to hází ty chyby.

zdrk
27.05.2008, 11:29
Záleží na nastavení cest (v možnostech), ty jdou upravit dle vlastní potřeby.

Fishaa
27.05.2008, 11:44
děkuji za pomoc.
chyba byla ve špatném umístění

Petr Bláha
27.05.2008, 13:32
[QUOTE=zdrk] Záleží na nastavení cest (v možnostech), ty jdou upravit dle vlastní potřeby.[/QUOTE]
To je sice pravda, ale rada toho typu by asi Fishaa moc nepomohla (tím nechci podceňovat jeho schopnosti).
Navíc mapovat ACAD do složky "UserDataCache" a něco tam přikopírovávat, není moc dobrý nápad (je to výchozí instalační složka, ze které se kopírují data do User profilů).

Petr Bláha
29.05.2008, 08:28
Trochu to váže k tématu, tak mi nedá se nepodělit. Možná, že dokonce Fishaa čerpal informace z tohoto zdroje. Vyšel Newsletter Autodesk clubu FAQ a odpověď na otázku č.2 je naprosto úžasná. Nechci se dotknout autora, ale pracoval vůbec někdy reálně v ACADu?
1. Nikdy, ale skutečně nikdy, není dobré přepisovat něčím výchozí soubory jako .PAT, pokud nevíte, že jsou ty nové vytvořeny korektně a nové šrafy přidány pouze pod část ";;Uživatelsky definované šrafovací vzory". Obecně správné je přidal další soubor .PAT.
2. O složce "UserDataCache" už jsem zde psal. Jejich myšlenku by odborník neměl vůbec vypustit. .PAT zásadně do uživatelského profilu, jako všechny ostatní user soubory. Případně do centrálního mapovaného síťového umístění společného pro všechny.

V otázce č.10 bych očekával, že také napíší kde dotčené soubory najdu (asi "UserDataCache" ). Segment uživatelů pro které jsou tipy určeny většinou nemá tušení kde je najít a ani vyhledávání jim nedá cílenou odpověď.