Zobrazit plnou verzi příspěvku: Problém s rozhozením kót při přesunu výkresu

Skimpy
30.05.2009, 09:48
Zdravím.Měl bych dotaz.Když chci přesunout okotovany objekt v AutoCADu pomocí funkce posun tak se mi rozhodí koty. Nestane se tak u všech kot, ale jen u některých. Teď jsem zjistil, že když objekt přesunu pomocí funkce kopíruj tak koty jsou v pořádku. Připadá mi jako by se uchytové body kot nechytaly k objektu ale k "ploše" a při posunu zůstávají na svém místě a přesouvá se pouze kotovací čáry a text koty. Nevím jak lépe to popsat. ale i tak dík za rady.

zdrk
30.05.2009, 10:28
Podíval bych se na Tip 5023 - Proč mi při posunu geometrie zůstanou kóty nepřesunuté?

Skimpy
16.08.2009, 09:15

[QUOTE=zdrk]Podíval bych se na Tip 5023 - Proč mi při posunu geometrie zůstanou kóty nepřesunuté?[/QUOTE]Bohužel zkoušel jsem to, ale nefunguje. Po přesunu objektu se některé koty rozhodí. Asi dělám něco špatně, protože se s tím ještě nikdo koho znám nesetkal. Nechápu v čem může být chyba. Stává se mi to doma i v práci.

johny
17.08.2009, 09:22
Souvisí to s tím tipem - je to problém s asociativitou kót. Tudíž, když vám to způsobuje víc problémů než užitku, tak k tomu přistupujte opačně - prostě asociativitu nejprv zruště příkazem [CMD]KÓTYODPOJ[/CMD] (_DIMDISASSOCIATE) a pak přesouvejte. Jsou jednoduše věci, na které se asocitativita kót moc nehodí - třeba dopravní situace - často kótujete třeba dlouhou křivku, a tu když pak někde přerušíte nebo jinak upravíte, tak kóta prostě "ustřelí"... což nejčastěji zjistíte až na vytištěným výkrese :(