Zobrazit plnou verzi příspěvku: problém s výkresy

miraa
11.03.2010, 18:41
Zdravím...Mám problém. Při snaze otevřít jinou normu výkresu (co používáme od profesora ve škole) mi inventor napíše chybnou zprávu :Otevření souborů neoznačených verzí programu Inventor není z adresáře Staré verze dovoleno. Otevření souboru C:/...... a všech přiřazených souborů bude zrušeno.Jestli tu ten problém už byl,tak se omlouvám....děkuji

Cheff
15.03.2010, 07:49
A je ta norma výkresu na úrovni ostatních šablon? - Tedy pokud je pouze v Templates - jestli je o složku níž (templates\XXX), tak se mu to většinou nelíbí přímo z Template by s tím neměl být problém. Druhá možnost je rozdílná verze INV - tam by výkres stačilo nejdříve otevřít (soubor otevřít) a posléze uložit (převede se do stávající verze).

miraa
16.03.2010, 20:30
Takže stačí zkopírovat šablonu do Templates? Zkopíroval jsem to a opět to nejde....Pořád to píše něco o staré verzy.....Tou rozdílnou verzí to nejspíš není, je stejná ...

Cheff
17.03.2010, 14:45
No pokud je šablona ze starší verze Inv musí se "přemigrovat" do stávající - stačí to někde otevřít jako výkres (nikoli v nebo z Templates) a uložit - při té příležitosti (uložení) píše, že soubor bude migrován do stávající verze a předchozí jej nebude schopna otevřít. Nebo použitím design asistenta -> nová úloha -> migrovatTeprve po tom co bude výkres uložen ve stávající verzi jej nahrát do Templates (jako šablonu)

honsa
22.03.2010, 00:48
Moje zkušenost je, že je lepší upravit šablonu ve stávající verzi než se snažit použít šablonu ze starší verze. V šablonách jsou ukryty nastavení, která ve starší verzi nemusela být a pak něco nemusí 100% fungovat (Design Accelerátor apod.)