Zobrazit plnou verzi příspěvku: Problematika stylů a popisek při upgradu

Mantlík
05.02.2015, 21:41

Dobrý večeer přáteléPředevším nové podsestavy mne konečně lákají na upgrade Civilu 2012.Kromě času a kompatibility s kolegy mne zatím odrazuje i to, že jsem si leccos ve stylech a popiskách upravil ...Určitě s tím máte aspoň někdo zkušenost. Jak nejlépe přenést upravená nastavení do vyšší verze civilu?Když si nahraji starší upravenou šablonu, bude v ní chybět obsah novější verze.Je cestou nahrát do nové šablony - ale poslední šablona CAD Studia byla pro verzi 2013 (pokud jsem něco nepřehlédl) - jako blok výkres s úpravami stylů a pak z toho udělat šablonu - anebo je lepší cesta?Anebo že by šablona pro 2014 nebo 2015 už nepotřebovala vylepšení CAD Studia?Nechce se mi to znovu nastavovat všechno ručně ... A ještě jeden dotaz. Jsou podsestavy PKT pro 2015 použitelné i pro 2014? Nebo je to (jako u starších verzí) zpětně nekompatibilní? Díky za názory

martinfolber
05.02.2015, 21:59
Dobrý večer,máte v zásadě pravdu. Šablonám jsem se nevěnoval tolik, kolik bych chtěl, ale to se teď změní, protože můj nový kolega Ondřej se do vylepšení stylů vrhnul naplno. Vylepšujeme umístění vytyčovacích tabulek a hlavně chci předělat podélňák s proužky. Každou šablonu lze vždycky vylepšit!Cest jak kopírovat styly z výkresu do výkresu je více, ale žádná není stoprocentní. Pokud máte změn hodně - pečlivě bych v názvech odlišil Vaše styly od stávajících a zkusil vložit jako blok.Podsestavy PKT jsou kompilované vždy pro určenou verzi Civilu, takže kompatibilní dolů by neměly být (nová funkcionalita i jiná verze .NET) Kompatibilita je určitě zajištěna směrem nahoru... (ale za pokus to stojí...)

Mantlík
06.02.2015, 10:00
Děkuji [QUOTE=martinfolber]Šablonám jsem se nevěnoval tolik, kolik bych chtěl, ....[/QUOTE]
 Doufám, že to nevyznělo jako kritika. Naopak díky Vašim šablonám jsme tam, kde jsme ... A když tak při úpravách stylů vidím, co všechno se muselo nějak nastavit, tak si nedovedu představit, že by si to musel nastavovat každý sám ... A když se zmiňujete o novém kolegovi, tak jeho "vjezdová" podsestava mne nabádá k posunu na 2015 (přestože poslední "lichou" verzí, kterou jsem skutečně (pracovně) používal, byla R13/DOS ) A pokud budete předělávat podélňák -V každém případě to ale není nic, co by zas nějak extra vadilo, vyplývá to jen z mé zvyklosti mít tečny čárkovaně ...Je možné nějak odstranit ve stylu popisek duplicitu "kolmic počátku/konce zakružováku"  (Podrobný vrcholový oblouk rovnoběžky&staničení&kačenky) s "kolmicemi tečna počátek/konec" (Podrobná tečna rovnoběžky a staničení). Bojím se, že to ale si nejde, protože když jsem to v druhém případě vypnul, tak kolmice nebyly zas ani ve vrcholu tam, kde nebyl zakružovák. (Nevím, jestli to píšu dostatečně srozumitelně. )

martinfolber
07.02.2015, 22:06
Zdravím Vás,díky za pochvalu :). U Vašeho dotazu jste si trochu odpověděl sám. Ty zdvojené svislice tak dříve nebyly, ale vzhledem k tomu, že se potom nekotoval lom v niveletě bez zakružováku, tak jsem to musel takto doplnit... Ještě se nad tím zkusíme nově zamyslet. Amíky toto obecně netrápí, oni žádné svislice nevykreslují.