Zobrazit plnou verzi příspěvku: Prosím o radu pri výbere

challmo
27.11.2008, 15:46
    Dobrý deň prajem. Mám jednu celoplošnú otázku. Našiel by sa tu dobrý človek, ktorý by mi poradil najvhodnejší typ AutoCADu na kreslenie 2D výkresov?    Po škole sa totiž plánujem venovať projektovaniu drevených stavieb a ide mi hlavne o kreslenie 2D výkresov. V jednotlivých typoch sa vobec nevyznám a od predajcu sa pravdy asi nedozviem, tak som sa rozhodol zavítať na toto fórum.    Mnohí mi odporúčajú AutoCAD 2009 cz LT, je postačujúci, resp aký je rozdiel medzi ním a ostatnými? Našiel by sa tu človek, ktorý by mi to bližšie objasnil? Vopred ďakujem.

Kackac
27.11.2008, 16:19
To záleží také na tom, kolik na to máte peněz. Nebudu se vyjadřovat k jednotlivým profesním verzím, protože je neznám, ale pokud vás netíží nedostatek peněz, nekupujte si LT verzi, ale plnou. V LT totiž chybí spousta užitečných věcí a absence některých výrazně snižuje produktivitu práce a ochuzuje vás o možnost komfortnějšího využití CAD aplikace. Ale vzhledem k poměru cen LT/plný CAD je mi jasné, že si člověk na začátku rád dost věcí odpustí.

challmo
27.11.2008, 16:22
Vďaka za odpoveď a mohli by ste mi povedať ale bo poslať nejaký odkaz na predajcu? bo v SVK som našiel kopec stránok, ktoré ponúkajú iba LT verziu. vopred vďaka

Peter Jirat
27.11.2008, 16:23
Xanadu Vám to prodá i na Slovensko.

Buba
27.11.2008, 16:27
Na Slovensku je najväčší predajca Štor-CAD, ale môžte to bez problémov kúpiť aj cez české Xanadu.
Xanadu Vám dokonca pribalí k LT minimálne LT Extension, také vylepšenie AutoCADu, ak sa teda nedostanete k plnej verzii.
Ak ste ale ešte študent, tak si predsa zadovážte študentskú licenciu aj full AutoCADu, ktorý máte ak sa nemýlim, zadarmo.
Informácie nájdete v hojnom počte na týchto stránkach Xanadu.

challmo
27.11.2008, 17:00

vďaka za info

PepaR
27.11.2008, 18:55
Osobně bych doporučoval již investovat peníze a čas do 3D CAD systému. Samotný Revit umí dělat se dřevěnými konstrukcemi anebo můžete šáhnout po jemu podobném zaměřeném vyloženě na dřevostavby SEMA.
 
Záleží taky na tom na jaké úrovni budete zpracovávat dokumentaci, pokud to bude dokumentace vše se vším všudy, šáhl bych pod BIM systému, pokud by to byly např. jen detaily nebo výkresy skladeb, pak Vám postačí 2D CAD.
 
Osobně si myslím, že investoři a zákazníci časem donutí i ty největší škarohlídy přejít na 3D. Ale je to jen jeden úhel pohledu.