Zobrazit plnou verzi příspěvku: Reinstalace IS10 - Urgentní

Seiner
26.04.2006, 06:33
Nainstaloval jsem na svoji stanici IS 10 pomocí síťového rozšíření. Udělall jsem to i na pár dalších stanicích a vše chodilo v pořádku. Po nějaké době pokusů jsem usoudil, že bych se potřeboval vrátit do výchozího stavu po instalaci a odinstaloval jsem IS a znovu stejně nainstaloval. Od té doby ho nedokážu spustit. Dlouhou dobu vidím jen průsvitnou žlutou úvodní obrazovku, pak znizí a na počítači běží proces Inventor. Když to nevydržím a ukončím ho, počítač není provozuschopný a musím ho restartovat (pokud se to vůbec podaří).
Neznáte někdo příčinu / řešení?

Vladimír Michl
26.04.2006, 08:27
Restartoval jste po odinstalaci (před reinstalací) počítač? Nebyla na počítači od původní instalace inovovaná nějaká Windows komponenta (MSIE, .NET, drivery...)?

Seiner
26.04.2006, 08:39
Tím restartem si nejsem zcela jist. Ale opakoval jsem to ještě jednou. No, můžu to zkusit znova. Kromě automatickýc updatů XP se na počítači nic nedělo. Ale je to zřejmě problém toho počítače. Stejná instalace na jiném počítači běží.Budu bádat dál - reinstalace celé stanice je až poslední zoufalá možnost.

Seiner
26.04.2006, 10:19
Tak jsem udělal vzhledem k časovému presu několik akcí a Inventor se mi nakonec rozběhnul. Odinstaloval jsem a důsledně restartoval, vypnul jsem NVidia Desktop Manager, promazal jsem v profilech všecko, co se vázalo k Inventoru a nainstaloval jsem z DVD.
Takže teď mi to jede, ale nevím, proč.

Ferdinand
26.04.2006, 10:28
Mne se po odinstalacích osvědčilo spustit pročištění registrů (RegClean, RegistryFix),
PC vypnout (to myslím ÚPLNĚ - vytáhnout síťovou šňůru ze zásuvky,
vytáhnout LAN přípojku), počkat tak 2-3 minuty a pak PC nastartovat (po
připojení všech šňůr).

Seiner
26.04.2006, 10:33
Pročištění registrů bych chápal. To další mi přijde trochu jako černá magie. Ne, že bych se k podobným krokům občas ze zoufalství taky neuchyloval :-)

mohy
26.04.2006, 10:38
Dovoluji si vyslovit pochybnosti o smyslu vytažení síťového kabelu ze zásuvky. Reset stačí. Od toho se to tak jmenuje. Po resetu se počítač nastaví na výchozí hodnoty jako po startu. A čekací doba po vypnutí je od toho, aby se součástky "neunavovaly" rázovými proudy, ale to stačí počkat 20 sekund, netřeba 2-3 minuty.
I když.....s produkty autodesku delám teprve chvíli, takže nevím jak hluboko mohla tato "konspirace" zajít

Miko
26.04.2006, 15:19
Zdravím a mohu se pouze zastat těch, kteří věří na černou magii. Tvrdé vypnutí, tzn. vytažení ze zásuvky a čekačka cca 1 minuta, je opravdu z mých vlastních zkušeností cesta poté co nepomáhá ani opakovaný reset na řadu programů, které hlásí potíže na úrovni HW.

mohy
26.04.2006, 15:24
Tak to snad jedině že by byl problém s přehřátím něčeho. Jinak si vážně nedokážu představit v čem by měl být rozdíl mezi vypnutím a restartem "natvrdo"

Kubeczka
27.04.2006, 07:19
Připojuji se k diskuzi. A souhlasím s těmi, kdo věří na vypnutí stanice a posečkání cca 1 min (někdy stačí i 5 sekund). Osvědčilo se to i v jiných případech. Zřejmě po resetu něco někde zůstane - z vlastní zkušenosti resetu nevěřím (tedy u nových OS a PC - staré zlaté časy s DOSem atd  :o) Jinak k reinstalaci - je dobré stáhnout ze stránek Microsoftu nové verze MS .NET Framework verze 1.1 a různé. Je to tam dobře popsané - kterou verzi nainstalovat, když vám to dělá to a to. Nemám to z vlastní hlavy, ale poradili mi to naši hoši dealerští. Takže nekoukat jen na stránky Autodesku, ale i Microsoftu :o)

mohy
27.04.2006, 07:52
No jak jsem říkal. S produkty autodesku dělám teprve asi 4 měsíce, tak ještě nevím jak hluboce se umí zakousnout

Vladimír Michl
27.04.2006, 08:41
Neříkám, že občas v PC neřádí duchové, ale z hlediska software (ani Autodesk software) určitě není žádný rozdíl mezi "cold resetem" (tlačítko) a vypnutím/zapnutím, natožpak "dlouhým vypnutím" nebo vytažením napájecí šňůry.Maximálně se to odlišuje ve schladnutí přehřátých komponent u nějakých poskládaných nebo přetaktovaných PC, popř. (asi jen teoreticky) v inicializaci komponent, které mohou mít vlastní kapacity držící napětí po delší dobu (grafická karta?) a zároveň nereagují správně na Reset.