Zobrazit plnou verzi příspěvku: Rozpiska - pozicování jednotlivých výskytů

PeťaT
17.06.2008, 06:58
Dobrý denChci se podělit o jeden zádrhel který nás v inventru trápí.Jde o to že rozpiska u našeho partnera je zárovň jako jakýsi montážní postup tak že vypadá asi tak 1 číslo výkresu dílce2 šroub3 podložka6 číslo výkresu dílce7 stejný šroub8 stejná podložkaa tohle to v Inventrou nejdeNejaký dobrák přišel na to že je lepší stejné díly posčítat dohromadyale jak je rozdělitjediné použitelné řešení ke kterému jsem dospěl je že v obsahovém centru nakopíruju řádky a přidám sloupeček s rozdílým počtem podtžítek,ale je to hodně přes ruku nevíte někdo něco lepšího?

Mrázek
17.06.2008, 08:13
Nezlobte se na mne, ale tento požadavek je natolik specifický (ve strojařině dělám třicet let a takovéto řešení vidím poprvé), že těžko může být obecným sw postižen. Naopak to koliduje s běžnými postupy; už vidím tu vlnu nevole, kdyby se systém choval podle vašho přání. To je jedna s úžasných věcí, když člověk udělá kompletní model i s normálkami a ono to vyjede rozpisku se sečteným počtem dílů. Když jsem dělával hydraulické instalace na prkně, tak byla největší pakárna celého projektu na konci dopočívat počty šroubení do rozpisky.

PeťaT
17.06.2008, 08:19
posčítat díly dokáže kdejaký excel nebo informační systémvědět ale že k tomuto dílu patří také tyto šrouby už jde těžkoa nejsme jediní kdo má takový požadavek

Ľubomír Pápay
17.06.2008, 08:36
Musím súhlasiť s p. Mrázkom. Ak by sa Inventor správal tak neštandardne ako vy požadujete, pre 99% strojárov by bol nanič. Ja osobne by som si taký SW nekúpil. Tým nechcem povedať že nemáte právo organizovať si Vašu dokumentáciu podľa Vášho presvedčenia. Len sa chcem tentoraz zastať toho "dobráka". (kto troška sleduje túto diskusnú skupinu, určite vie že že ja určite nie som z tých ktorí nadŕžaju Autodesku...)

Mrázek
17.06.2008, 09:53
Jinak abych jen neteoretizoval - pochopitelně máte-li požadavek, aby se jeden a tentýž díl objevil na více pozicích, musí mít systém identifikační znak, podle kterého ty díly rozliší (už jenom proto, že jistě se vyskytne případ, že u jedné součástky budete potřebovat ty šrouby dva a u jiné třeba čtyři).
Jedna cesta je ta, kterou jste popsal (nevýhoda je, že pro každou novou pozici téže normálie musíte mít nový model), druhou vidím v tom, že z toho uděláte malé montážní podsestavičky (součást + spojovací materiál). Pak by měla být možnost vyjet víceúrovňovou rozpisku a myslím, že by se normálky držely příslušného dílu. Ale nezkoušel jsem to. Výhoda by byla v tom, že by vám pro jednu normálii stačil jeden model pro všechny výskyty.

PeťaT
17.06.2008, 10:40
Haldy zbytečných podsestav a vazeb to  bych teda nechtěl dělat

Radek001
17.06.2008, 10:46
Někdy tento postup volím a těch vazeb je v součtu míň, než když se vazbí ve finální sestavě každý šroubek a matička samostatně.
Rad