Zobrazit plnou verzi příspěvku: rozsirenost Civilu

DodoSVK
18.04.2012, 19:34
Dobry den,  chcel by som sa len opytat, ci mi viete povedat do akej miery u nas na Slovensku repsektive v Cesku cestarske projekcne firmy pouzivaju AutoCAD Civil.Viete aj konkretne firmy? Alebo u nas stale dominuje RoadPAC?Dakujem :)


martinfolber
18.04.2012, 23:04
Dobrý den,rád bych Vám odpověděl, ale jak jistě uznáte, nebyli bychom přímo objektivní. RoadPAC si samozřejmě stále drží dobrou pozici, Civil 3D ale nahrazuje platformu holého AutoCADu a v některých projektech mu pěkně dýcha na záda. U větších projekcí je běžná kombinace obou.


Venca80
19.04.2012, 07:14
Když už je tu to téma, máte někdo zkušenosti s aplikací PowerCivil od Bentley?

DodoSVK
19.04.2012, 08:35
[QUOTE=martinfolber]Dobrý den,rád bych Vám odpověděl, ale jak jistě uznáte, nebyli bychom přímo objektivní. RoadPAC si samozřejmě stále drží dobrou pozici, Civil 3D ale nahrazuje platformu holého AutoCADu a v některých projektech mu pěkně dýcha na záda. U větších projekcí je běžná kombinace obou. [/QUOTE]

 
 
Mozno sme sa zle pochopili, ja som nechcel odpovede, ktory software je lepsi, a presadzovat jedno alebo druhe. Skor len holy fakt, ako to s rozsirenostou je. A zo zaujimavosti vediet aj konretne firmy ktore v civile robia, pretoze sa priznam, ze ziadnu nepoznam.
 
Myslim ze pri takomto konstatovani by sme nikomu neupblizili, pretoze fakt je vzdy objektivny :)
 
Ale respektujem nazor a dakujem za reakciu.

cestár
19.04.2012, 13:38


Všetko je to o druhu vykonávanej práce. V minulosti som používal RDP. Po nástupe Civilu som sa rozhodol presedlať a je to už dosť dávno. Odvtedy sa cítim tak trochu ako testovací jazdec, ale v poslednej dobe je treba Autodesk pochváliť. Rozbíjanie a ručná úprava je nutná skutočne čím ďalej menej. Pri tvarovo jednoduchších stavbách sa už dá dosiahnuť plne dynamický výsledok. Takže ja sa hlásim do tábora Civilistov. Ale tých kolegov, ktorí pracujú s Civilom je viac.

KMachálek
19.04.2012, 14:00
Neznám situaci na Slovensku, ale tady v ČR je uživatelů Civilu hodně. Mám známé ve velkých i malých projekcích, které používají Civil 3D už několik verzí. V posledních verzích bych řekl že už je dobře přizpůsobený i na české normy a zvyklosti.

Serpo
19.04.2012, 14:11


Rozšírim anketu o "vodársku sekciu", keďže Civil je propagovaný ako cestársko - vodárska aplikácia. Ja to už ťahám s Civilom od 2006-ky a v prípade návrhu vodovodov a kanalizácii je RDP nedostihnuteľný. Tu proste Civil už 8 rokov spí a nepohol sa dodpredu tak, aby sme vôbec uvažovali o tom ho využiť pri tejto práci. A kupovať si Canalis sa mi zdá zbytočné, keď máme RDP . Akonáhle máme ale projekt úpravy potoka či rieky, alebo dokonca hrádzu, tak nastupuje Civil. V tomto smere sme zase navýsosť spokojní.

martinfolber
20.04.2012, 09:10
Pánové, děkuji moc za veskrze kladné reakce. Ohledně potrubařiny a samotném Civilu bez nadstaveb nemůže být samozřejmě řeč... V tomto případě se jedná  jen o platformu.


civas
07.06.2012, 09:59
Ano u nás ve firmě používáme PowerCivil for Czech Republic SS2 a Inroads SS2.
 
PowerCivil je v podstatě plný Microstation a Inroads Suite(Inroads, Storm and Sanitary, Inroads Bridge, Inroads Survey)+Bentley Map za velmi výhodnou cenu.