Zobrazit plnou verzi příspěvku: Situace - Revit

PPavelka
03.05.2017, 09:33
Dobrý den, jsem zde nový tak nevím jestli se ptám správně. Mám Revit LT a kreslím v něm hlavně menší projekty. Zjistil jsem že se Revit moc nehodí na situačky, mapové zákresy, sítě apod. Tyhle typy výkresů bych si proto raději dodělával v CADu. Máte s tím někdo zkušenosti? Jaký CAD je na to nejvhodnější?

Vladimír Michl
03.05.2017, 09:39

Na tyhle "CADovské" úlohy skutečně není BIM úplně ideální - dá se to tam sice obejít, ale komplikovaně. I proto je Revit LT dodáván jako sada "Revit LT Suite", která obsahuje i AutoCAD LT. V něm podobné doplňkové úlohy vyřešíte snadněji, máte v něm knihovny typů čar pro inž.sítě, popisy vrstevnic a další nástroje 2D kreslení. S Revitem LT i s okolím si data vyměňuje pomocí standardního DWG.

Konicar
15.10.2017, 07:41
V otázce situací má Revit co dohánět. Architektonickou situaci v něm sice uděláte, legendu povrchů si ale musíte vyrobit vyfocením obrazovky, úpravou (ořezáním) jednotlivých typů povrchu např. v programu Malování a následným vložením jako obrázek. Veškeré popisy pak manuálně. Třeba pro tvorbu parkovacího místa v situaci sice existuje komponenta, tu je ale možno umístit jen na vodorovný povrch, jinak se zčásti zanoří do terénu a mizí. ...3D projektování jak bejk... Proto situace dělám zásadně v AutoCADu. Revit (a to ani plná verze 2018) na tuto základní potřebu vůbec nemyslí. Místo toho nabízí spoustu věcí upotřebitelných jen pro specany TZB. Z tohoto pohledu je výhodnější např. ArchiCad.