Zobrazit plnou verzi příspěvku: Soubor tvarů (shx)

_vlk
17.01.2007, 12:12
Dostal jsem od gen. projektanta koordinační situaci s příslušným souborem tvarů (shx). Když výkres otevřu, zobrazí se všechny čáry korektně. Když však výkres připojím jako referenci, čáry se zobrazují přerušované s písmeny místo tvarů. Poradí mi někdo, prosím?

PepaR
17.01.2007, 21:31
Pokud nemáte dan referenční soubor s tvary k dispozici, tak se Vám ty symboly nemohou přece zobrazit a je jedno da otevíráte soubor přímo či jako referenci. Zkoušel jste při přímém otevření souboru příkaz _REGEN?

_vlk
18.01.2007, 07:58
Ale já ten soubor tvarů mám. Při přímém otevření se čáry zobrazí korektně, při načtení jako reference nikoliv. Příkaz REGEN pouze upraví zobrazení při změně měřítka zobrazení.

Mantlík
18.01.2007, 09:00
Napadá mne jedna možnost - připouštím, že s malou pravděpodobností, ale prověřte to.
Třeba máte ve Vašem výkresu stejně nazvanou čáru, jako v připojovaném Xrefu. Třeba Máte ( i třeba nepoužívanou) čáru "čára1", která má popis písmeny a v onom xrefu je opět čára  "čára1", která má použity tvary. Při připojení xrefu se pak definice čáry nepřenese, protože už je jednou nadefinovaná.

_vlk
18.01.2007, 09:56
Bohužel tato možnost nepřipadá v úvahu, názvy čar jsou natolik unikátní, že duplicita nehrozí. I tak děkuji za nápad.
 
Ještě jsem přišel na jednu věc:
V přímo otevřeném výkrese, kde jsou po otevření čáry zobrazeny správně, se po několika přepnutích do výkresového a zpět do modelového prostoru čáry změní na přerušované s písmenem. Nechápu to.
 

PepaR
18.01.2007, 16:22
[QUOTE=_vlk]Ale já ten soubor tvarů mám. Při přímém otevření se čáry zobrazí korektně, při načtení jako reference nikoliv. Příkaz REGEN pouze upraví zobrazení při změně měřítka zobrazení.[/QUOTE]
Omlouvám se, četl jsme příspěvek po strastiplné cestě domů, takže jsem to očima jen přebehl. Napadla mě jen ta duplicita nebo podobně odkazovaný soubor v xrefu... ale to zde již bylo zmiňováno.