Zobrazit plnou verzi příspěvku: Styly popisků

zoufi
22.09.2008, 09:39
Zdravim. Lze dostat ve stylech popisků stop příčnch řezů komponentu "čárka" jako je tomu např. ve stylu popisku staniceni? Problem totiz nastava pri posunu popisku v situaci mimo zakladni polohu, kdy se s bublinou a stanicenim posouva i carka na ose trasy. Zkousel jsem to dat do kupy s ohledem na spravne makani ve stylech staniceni, ale tam je prave moznost komponenty "carka". Diky, s pozdravem Pontika. :o))P.S. Dotazek k sipkam sklonu v pricnych rezech. Sleduji porad zakladni smer od osy rezu nikoliv to, jestli kryt od osy klesa nebo stoupá (smery sipek porad stejne od osy).

cestár
22.09.2008, 13:55
všetko to záleží od zvoleného štýlu. Mne sa darí pri zvolenom štýle "Staničení a číslo řezu dle ČSN..." popis reu vytiahnuť na odkazovú čiaru, t.j. je možné odsadenie popisu. V šablóne to odsadenie nie je podľa mojich predstáv, ale dá sa modifikovať. Skúste sa prehrabať novšími šablónami a vyskúšať viaceré štýly, určite niektorý z nich obsahuje základ, ktorý si ľahko upravíte.

martinfolber
24.09.2008, 12:58
Popisek stop příčných řezů nemá stejné vlastnosti třeba jako popisek hlavních bodů. Popisek staničení  a čárka se chovají  jako celek (blok), proto pokud by šlo o lokální úpravu, doporučuji danou stopu s CTRL vybrat a zkopírovat stávající styl s jiným jménem a změnit mu vlastnosti...např. vzdálenost od osy. Nic extra interaktivního to není.Pokud by byla změna nutná téměř všude, řešením by mohla být další skupina stop PR. Jedna skupina = styl čárka, druhá = styl staničení...Sklon šipky je řízen výrazem IF({General Segment Grade}<0,0,pi)