Zobrazit plnou verzi příspěvku: Technický list vo familiske

smileface
27.08.2016, 15:09
Dobrý deň, chcem sa spýtať či ide pripnúť k family do revitu technický list, rsp. nejak prepojiť dokument v pdf s revit rodinou.Ďakujem  a prajem pekný deň.

OPlavek
27.08.2016, 15:18
To by bylo neefektivní co do objemu dat. Když nestačí textové parametry, mělo by se na technický list odkázat jako na URL někde na internetovém serveru.

smileface
27.08.2016, 15:35
Aha, ďakujem. A nejaká iná možnosť ako môj BIM model natrepať informáciami? :D Asi najrozumenjšie to bude cez to URL.

Vladimír Michl
27.08.2016, 18:26

BIM model je založen na relačních datech - podstatná data by tedy měla být uložena přímo v parametrech rodiny. Pomocné popisy je možno odkázat takto externě přes URL, nebo lze data naplnit z databáze, např. pomocí DB Link.

Michalkacerik
27.08.2016, 20:09
V úvode môjho názoru, chcem upozorniť, že s informačným modelom to určite nie je úplne jednoduché a v súčasnosti ani nie jednotné. Za posledné roky sa veľmi zlepšil stavebný model a umožňuje široké možnosti využitia. Informačná časť nie je ešte taká dokonalá. Ak pripojíte k rodine ďalšie informácie, link, pdf, jpg.....atd. a rodina npr. okno, dvere, preklad, nosník, ventil, vypinač .... atd.  sa v projekte opakuje 50x ....500x celý projket sa toľkokrát  zväčší aká je veľkosť a početnosť pridanej informácie. Ak informáciu linkujete do exeterného prgramu npr. Office je dôležité  aby sa pripojená databáza trvale synchronizovala, ak na to pozabudnete môže to spôsobiť problémy. Na informačný výstup z modelu sú kladené rôzne nároky a pri jeho modelovaní sa občas pozabudne rovnako myslieť do budúcnosti, aké budú možnosti výstupu. Uvedeným vás nechcem nejako zneistiť, alebo prezentovať neriešiteľnosť situácie, len upozorniť na skutočnosť, že BIM je spôsob myslenia a práce, nejestvujú jednoznačné postupy a pravidlá pri jeho vytváraní a následných výstupov.

smileface
28.08.2016, 09:24
Ďakujem za odpoveď, je mi to jasné :)Prajem pekný deň.