Zobrazit plnou verzi příspěvku: Textové pole

J.P.
29.10.2020, 11:28

Dobrý denprosím radu v následující věci:V rámci souboru mám několik rozvržení, v každém rozvržení jeden max 2 výřezy. v každém rozvržení je měřítko výřezu jiné. Jak nastavit popisku v rohovém razítku (např. textové pole), aby vykazovala měřítko výřezu v daném rozvržení a samozřejmě při změně měřítka výřezu automatická aktualizaceDěkuji J.P.

Vladimír Michl
29.10.2020, 13:28
Přímo do rohového razítka je to složitější - musel byste vkládat pohled i razítko jedním krokem. Ale můžete si vložit obyčejné textové pole s vlastností Měřítko pro zvolený objekt výřezu.

PepaR
30.10.2020, 04:59
Dobrý den, řešením by mohlo být, kdybyste si připravit textové pole s odkazem na objekt výřezu v jednom rozvržení a při duplicitě rozvržení, tím že je to v jednom kroku by se textové pole svázalo s nově vytvořeným ID objektu, viz poznámku pana Michla. Při přidání dalších výřezů bych to si textové pole jednoduše zkopíroval a přes editaci pole propojil s jiným výřezem.

Vladimír Michl
30.10.2020, 11:44
Pokud si přidáte do palety (přetažením) tento vnořený blok:https://www.cadforum.cz/catalog/block.asp?blk=20914a nastavíte u něj automatické rozložení (rt-click, Vlastnosti > Rozložit), můžete z palety vkládat výřezy rozvržení rovnou s dynamickou popiskou měřítka. Nebo si samozřejmě blok upravte, aby popis byl přímo v razítku.