Zobrazit plnou verzi příspěvku: Tisk očíslování paré výkresů?

Firestone
20.05.2014, 21:43
Pěkný den vinšuju,tak mě napadá, zdali někdo neřešil tisk očíslování jednotlivých paré výkresů? Když bych chtěl při tisku v pěti kopiích někde ve výkrese umístit číslování např. 0-4. Zdali lze něco takového řešit bez LISPu (ACAD LT), případně jestli hledat pomoc v ovladačích tiskárny (pomocí watermarku?). Pokud něco takového vůbec tiskárna zvládá a neumí jen vybranou grafiku watermarku a nic víc...Díky za případné zkušenosti.

alfred
20.05.2014, 22:55
Jde to řešit bez lispu docela snadno - klasická razítka.  Ono není vůbec od věci zkontrolovat při razítkování, jestli jsou výkresy všechny, atd.

Firestone
21.05.2014, 05:41
To je pekne napsano :)Nicmene chapu, ze je to urcity stupen kontroly vystupu, ale i tak... Navic se musi vykresy skladat (nemame zadny finiser) a rozradit do desek, takze kontrola by tam nejaka byla.

alfred
21.05.2014, 07:03
Záleží na způsobu tisku, kompletace, velikosti paré, počtu současně kompletovaných akcí, ... Za určitých okolností může být vytisknuté číslo paré ne ušetření času a práce, ale naopak ztížení kompletace a zdroj zmatků. Možná i zvýšení porcenta zkažených papírů.Kdysi jsem nějaké řešení na toto téma hledal, došel jsem k závěru, že by to nebylo k ničemu. Narazítkovat čísla na paré je to nejmenší zdržení při expedici projektu. Otázkou také je, zda vůbec číslovat (všechna) paré potřebujete. Není to jen zvyk?

Vladimír Michl
21.05.2014, 07:54

Dovedu si představit, že by to mohlo být užitečné, ale nedovedu si moc představit jak to technicky realizovat. Tisk více kopií se někde provádí jen předáním požadovaného počtu do tiskového driveru (a tam už to z AutoCADu neovlivníte), jinde fyzickým vícenásobným odesláním tiskové úlohy (tam by to teoreticky šlo). Ideální místo pro číslování by byl watermark přímo v tiskovém driveru (a některé drivery tiskáren toto umí), nebo následný postprocesor tiskové úlohy s číslovací watermark funkcí (jako např. PaperCut). Popř. by šlo nastavit ve výkresu dynamické pole a postupně dělat Publish s následným zvýšením hodnoty onoho pole o +1.

Firestone
21.05.2014, 10:19
Tím postupným Publish myslíte asi tisknout postupně požadovaný počet výtisků a ne pomocí zadání počtu kopií, že?Jinak bez toho post procesu se obávám, že to moc běžně nepůjde. Ty watermarky se dají různě nastavovat, ale např. v našem případě nevidím nějakou možnost, že by se tam nastavilo něco jako počítadlo výtisků jednoho jobu.

PepaR
22.05.2014, 07:13
Dobré ráno,souhlasím s názorem alfreda, ale sám jsem se o to kdysi taktéž pokoušel. Řešením byl již zmíněný opakovaný tisk celé sady výkresů, kdy jsem nad rozpisku umístil textové pole, které odkazovalo na vlastnost v sadě listů. Před každým tiskem bylo nutno změnit číslo ve vlastnostech sady listů.Nevýhodou je následná kompletace, kdy Vám totožné formáty nevyjedou za sebou a tudíž ztížíte práci osobě, která bude výkresy ořezávat.