Zobrazit plnou verzi příspěvku: Tloušťka čar v DWF

IvoBe
28.11.2011, 08:45



Když publikuji IDW do DWF(x), zobrazuje se mi v DWF tloušťka čar. To je samozřejmě správně pro tisk. Nicméně pro podrobné prohlížení bych potřeboval tloušťku čar vypnout - tj. aby byla minimální a i při zoomování pořád stejná. V PDF Readeru to jde, v Design Review jsem to nenašel. Přijde mi to dost zásadní ...
--------------O co mi jde:Velmi se nám (t.j. konstrukci) osvědčilo předávat výrobě (resp. přípravě výroby) kompletní výrobní dokumentaci k výrobním zakázkám v PDF.  Prohlížeč na to má každý.  Nicméně laškujeme s myšlenkou umožnit nahlížet do výrobní dokumentace přímo zámečníkům, kteří v naší firmě  vyráběné svařence sestavují a svařují (popustím uzdu fantazii - představte si výkres nebo 3D model na 55" obrazovce přímo na dílně). Jednak 3D model je 3D model a druhak jim můžu dovolit v modelu (či ve výkresu) měřit. Naše stroje jsou  6 metrů dlouhé svařence z plechu tloušťky 5 mm a při měřítku třeba 1:10 opravdu už moc nejsou vidět detaily (prosím neřešte, že ten detail tam můžu udělat). A tady opravdu, ale opravdu potřebuji ve výkresu "vypnout" tloušťku čar.Podobně laškujeme s myšlenkou používání úložiště dat, tady je v případě Autodesku míněn Vault (tedy: laškuje s tím asi 33% konstruktérů firmy a 50% konstruktérů, používajících Inventor). Pokud nahlédnu třeba sem:http://images.autodesk.com/adsk/files/vault_family_detail_brochure_us.pdftak u verze Vault for Workroups najdu vlastnost  Server Based DWF Publishing. Chápu to takhle: zařadím projekt do úložiště a to mi samo vygeneruje DWF soubory. A ty pak mohou mít přístup i jiní lidé, kteří už nemají Inventor - jenže někteří potřebují výkresy s tloušťkami čar, jak mají být a jiní si je potřebují vypnout.  Tím chci říct, že nechci řešit, jestli to do DWF mám vytisknout jednou takhle a podruhé onakle.

IvoBe2011-11-29 06:13:46

Vladimír Michl
28.11.2011, 09:20
Souhlasím. Tato volba tam teď není a i když Design Review např. odměřuje tlusté čáry dobře, pro zobrazení "jen tence" je nutné DWF soubor publikovat už s patřičným nastavením v Inventoru. Je to už ve wishlistu pro Design Review.

be_em
28.11.2011, 19:06
Snáď neni problém vytvoriť si nový štýl tlače (Plot style - ctb) kde všetky čiary budú mať tenkú hrúbku. Otázka 1 minúty.

A je vo wishliste pre AutoCAD nejaký správca viewportov????

IvoBe
28.11.2011, 21:45
@be_em: Asi to dokážete za minutu. Přiznám se, že já to v Inventoru nedokáži. Ostatně, dám vám na to minut klidně deset a vsadím svůj starobní důchod a zubní protézu navrch na to, že vy taky ne. To, že tento dotaz je právě v tomto fóru a ne ve fóru k AutoCADu (kam by podle popisu fóra spíše patřil), má zkrátka svůj důvod  ;-)

IvoBe
29.11.2011, 06:21
Pan Michl zmínil odměřování. Ano to funguje. Musím se ale pracně strefovat s body pro odměřování. Srovnával jsem  Design Review s e-Drawings a tam použité kotování je o dost lepší, je prostě stejné jako ve výkresu v Inventoru.Naopak prohlížení 3D modelů mi přijde v DR lepší. A taky máme hezčí ikony, na tom vývojáři AutoDesku fakt tvrdě makají !

flesar
29.11.2011, 07:39

Řekl bych že nastavení tlouštěk čar v DWF je závislé na nastavení hladin v Inventoru. Pokud tedy chcete všechny čáry stejně tlusté, je třeba vybrat všechny hladiny a nastavit jim jednotnou tloušťku čáry. Dá se to stihnout i do té jedné minuty, ale je to ruční práce, Vault vám v tomto asi nepomůže.


flesar2011-11-29 07:41:11

horalek
29.11.2011, 08:29
vím, že to nevyřeší podstatu - vypnutí tloušťky čar v DR, ale pro rychlý tisk dvou DWF souborů nabízím malý tip a to s využitím Výchozí nastavení objektu.
Vytvořte si novou hladinu pro čáry výkresu, kde chcete stáhnout tloušťku. Nastavte si druhý styl "Výchozí nastavení objektu". Změnou výchozího stylu v normě pak najednou přepnete celý výkres.  Přepínat mezi čarami s tloušťkou a čarami bez tloušťky. Nebo je to super pro přípravu hladin pro ACADM a následné uložení do DWG ve stylu ACADM.
Pozn. Nový výchozí styl je výhodné uložit do knihovny stylů, nebo do šablony.

horalek
29.11.2011, 12:13
Ještě drobné doplnění - co se týká Výchozího stylu objektu, připravili jsme krátké video s postupem.
http://www.cadforum.cz/cadforum/video.asp?id=221
 
Mohlo by to zajímat více lidí - např. při přípravě výkresu do stylu AutoCAD Mechanicalu před vlastním uložením do DWG.
 

be_em
29.11.2011, 12:18
[QUOTE=IvoBe] @be_em: Asi to dokážete za minutu. Přiznám se, že já to v Inventoru nedokáži. Ostatně, dám vám na to minut klidně deset a vsadím svůj starobní důchod a zubní protézu navrch na to, že vy taky ne. To, že tento dotaz je právě v tomto fóru a ne ve fóru k AutoCADu (kam by podle popisu fóra spíše patřil), má zkrátka svůj důvod  ;-)[/QUOTE]

Ospravedlňujem sa, predpokladal som že nastavenie štýlu tlače je bežná funkcia vo viacerých produktoch Autodesku. Zjavne som sa mýlil, takže pardon.

IvoBe
29.11.2011, 20:20
@be_em: A já se omlouvám, že jsem na Vás tak vyjel, není to mým zvykem, ani zvykem v tomto fóru.

be_em
29.11.2011, 21:02
V pohode. Všetko je OK. Načo sa vŕtam do toho do čoho sa nerozumiem :-)