Zobrazit plnou verzi příspěvku: Ukládání do projektu, Inventor 2017

paiman
15.12.2016, 09:04
V práci běžně používáme Inventory 2014-2015. Každou novou zakázku začínáme vytvořením nového projektu, ve kterém otevřeme soubor stp. od zákazníka. Step se při uložení automaticky ukládá do vytvořené složky aktivního projektu, ve složce inventor v počítači. Další práce s modelem a vytvářené výkresy se také ukládají do této složky projektu.S novou verzí Inventoru 2017 pracujeme stejně, ale všechno se ukládá do složky na firemním serveru, ze které byl step otevřen. Chceme docílit toho aby se step otevřený z jiného adresáře (firemního serveru) dal automaticky uložit do aktivního projektu. Nová verze programu umožňuje funkci uložit jako, ale i po změnění adresáře pro uložení souboru (př. do PC složka Inventor) se soubor uloží do aktuálního umístění souboru step.Bohužel jsme nikde nenašli cestu jak inventor nastavit aby pracoval jako předchozí verze. Standardní nastavení neumožňuje změnu cesty uložení.Děkuji za odpovědi.

Lubomír Polesný
15.12.2016, 09:40

Dobrý den, V Inventoru 2017 jsou určité změny vzhledem k modulu AnyCAD. V předchozích verzích bylo možné v projektovém souboru nastavit, kam se převedené soubory ukládají. V dialogovém panelu pro import je možné v dolní části nastavit cestu pro uložení. Je ale možné, že cesta na firemní server není v projektovém souboru a tak Inventor použije cestu projektu. Máte práva zápisu do složky na foremní server? Doporučoval bych pro otevírání a ukládání souborů Inventoru používat jen cesty projektu.


Lubomír Polesný2016-12-15 09:49:57

paiman
15.12.2016, 09:54
Děkuji za odpověď.Něco takového jsme si mysleli. Jen jsme se potřebovali ujistit že nová verze pracuje trochu jinak než ty předchozí.