Zobrazit plnou verzi příspěvku: Uprava suborov AutoCAD 14 resp. 2000

jbalis
17.02.2006, 07:47
Prosim o informaciu kde mozno ziskat program na uprarava suborov AutoCAD 14 resp. 2000 tak, aby ich nebolo mozne dalej editovat, ale len prehliadat. Ide o ochranu autorskych prav resp. zneuzitia Vami odovzdanej prace v elektronickej forme investorovi.
Dakujem
JB

Vladimír Michl
17.02.2006, 08:04
Nejlépe je použít DWF - na jeho vytvoření žádný program nepotřebujete, umí to přímo AutoCAD.
Viz též: http://www.cadforum.cz/cadforum/default.asp?tab=2&t=DWF+ ochrana&nopart=1http://www.xanadu.cz/dwf
 

Kotlaba
21.02.2006, 07:32
Asi nechápu dotaz.
Když dostanu výkres, třeba jen pro prohlížení na obrazovce, tak vidím jak to autor dělal a mohu to použít - například stisknu PrintScreen, když to nepůjde lépe a získaný rastrový obrázek vložím do svého výkresu.
Pokud bych musel předat nějaký výkres a obával bych se, že by mnou pracně vymyšlený nápad, který by byl součástí výkresu, mohl někdo ukrást, asi bych do výkresu úmyslně zapracoval nějakou chybu, která by zákazníkovi nevadila když by ten výkres potřeboval jen k posouzení zda věc na výkresu koupit ale pokud by to chtěl opajcnout tak by se divil.
Kdysi jsem četl o případu že si zájemce z Asie vyžádal dokumentaci nějaké lodi - údajně ji chtěl koupit, ale ve skutečnosti vyrábět sám. Když ji podle dodané (a předtím trochu upravené) dokumentace postavil a slavnostně spustil na vodu, šla ke dnu.