Zobrazit plnou verzi příspěvku: Úroveň lokalizace

PepaR
21.04.2011, 21:19
Nedá mi to, neboť jsme to dusil ve mě dnes celou cestu z výuky CADů pro začátečníky.Používám sice gesta a klávesové zkratky, ale s tím u začátečníků neuspěji. Po cca 5 minutovém marném hledání ikonky s popisem klasické Kopie vlastností v AutoCADu 2011, jsem dosáhl cíle a tento příkaz našel pod názvem Vlastnosti sítě. Je toto normální?Na to, že skoro co verze, to nová, oprášená sada ikonek si člověk už zvykl, ale jak je prosím možné, že si tvůrci lokalizace nedokážou pohlídat vzájemnou provázanost a analogičnost příkazů? O lokalizacích něco málo vím, sám jich pár na kontě mám a na vlastní kůži jsme si zažil,že to není sranda. Nicméně nechápu proč u komerčního produktu s takovou historií, nedokáží pohlídat tak základní věc. Vždyť už i někteří amatérští překladatelé na cestiny.cz dokáží zvládnout svou práci kvalitněji.Jedině štěstí je, že nepíši manuály typu Mastering in AutoCAD, protože bych musel rok co rok nasnímat všechny screenshoty znovu. Anebo je to možná chyba, tak bych mohl jen oprášit texty, vložit nové obrázky a chtít za to nějakou částku.

be_em
21.04.2011, 21:41
Nepíšem k téme, ale po prečítaní vášho príspevku som začal rozmýšľať ako vlastne tá ikonka "matchprop" vyzerá. Tento príkaz používam veľmi veľmi často ale len cez skratku "ma". Nakoniec som to našiel, ale jeden problém predsa mám. Ako sa v AutoCAD-e zapína, aby pri ukázaní myškou na ikonku mi vybehla popiska s názvom jej funkcie?

Čo sa týka lokalizácie, tak zásadne nepoužívam lokalizované verzie, radšej po anglicky. Samozrejme že u nás v SR je situácia horšia, máloktoré, prakticky žiadne "veľké" programy sa nelokalizujú do Slovenčiny. Má to však aj svoje výhody, pri prechode na iný program, ktorý nie je lokalizovaný sa nájde dosť rovnakých príkazov. No a ešte odpadá problém s diakritikou, ktorý pri niektorých programoch stále existuje.

A teraz k Vášmu príspevku. Len jeden názor. Podľa mňa je toto nie malá vada programu, nakoľko ide o dosť používaný príkaz.

Pod článkom je tip 3831 na oznámenie vady.be_em2011-04-21 21:43:16

pozpa
21.04.2011, 21:46


config - display - show tooltipjinak co se tyce lokalizace. je problem, ze pokazde k tomu seda jiny clovek. co se tyce windows je situace jeste horsi a to nemluvim o officech, kde to je uz tragedie



pozpa2011-04-21 21:50:07

be_em
21.04.2011, 21:53
Díky moc. Sám som si to vypol a teraz sa čudujem. Vždy mi to vadilo a keď mi je to treba tak už zrazu neviem ako naspäť :-)

PepaR
22.04.2011, 07:14

[QUOTE=be_em]Pod článkom je tip 3831 na oznámenie vady.[/QUOTE]
Pravda, na funkčnosti to neubere, ale stejně.V oznamování vad již nejsem tak bláhový jako dříve. Toto je jen kosmetická věc, navíc když se podívám na funkční mouchy některých příkazů, entit, které by měly mít prioritu, tak už to krom občasného postesknutí nechávám být.