Zobrazit plnou verzi příspěvku: Uživatelský profil - obsah a aplikace

PepaR
17.01.2007, 15:52
Dobrý den,
stojím před problémem vytvořit standardní nastavení pro jistý firemní subjekt aniž by museli uživatelé šahat do nastavení apod. Proto bych se rád pozeptal co přesně za nastavení jsou uložena v uživatelském profilu? Zda jsou zde uloženy i proměnné a jednotlivá nastavení AutoCADu včetně  cest k podpůrným souborům apod?
 
Dále by mě zajímalo zda lze nějak skriptem pomocí instalátoru říci AutoCADu aby importoval a nastavil jako výchozí profil ten, který je součástí instalátoru a je právě instalován?
 

Mantlík
17.01.2007, 16:42
V profilu jsou podle mne uložena nastavení, která umožňuje dialog "možnosti" - "_options" (v některé dřívější verzi  "_properties"). Cesty k souborům se zde určitě uloží.
S proměnnými je problém - některé se ukládají ve výkresu, jiné v registrech. Jestli některé i v profilech, nevím, nevysledoval jsem to.
S instalátory jsem nijak neexperimentoval, takže Vám neporadím. Nicméně několik zkušeností z "ručních instalací" cca 8 licencí.
1) Abyste mohl snadněji přenášet profily, vyhněte se Autodeskem předurčeným cestám typu "document and settings\...\...\................\user" a všechny uživatelské úpravy a vymoženosti (tedy i profily) naistalujte do neutrálního adresáře - např. disk:\usersupport  . Ted bude mít každý uživatel na svém PC anebo na přístupném síťovém disku - a samozřejmě musí být na něj cesta v profilu
2) Spustit Acad v potřebném profilu je pak možné pomocí přepínače /p s názvem souboru profilu . Je to možné nastavit na spouštěcí ikoně programu - vlastnosti - karta zástupce - políčko cíl.
Tam lze nastavit i jiné vlastnosti. Např. pro některé účely mám ikonu s cílem:
 
D:\Autodesk Civil 3D 2006 CZ\acad.exe" /p "D:\_man_support\civil_1.arg" /t "podelnak" /b "podelnak2"
 
spustí Civil (Acad) s profilem ( /p ), uloženým v "D:\_man_support\civil_1.arg" 
se šablonou ( /t ) "podelnak"
a zároveň spustí i dávku ( /b ) "podelnak2"
 
 
Nevím, kolik uživatelů máte obhospodařit, snad jich nebude až tak moc ...
A mám takový pocit, že profily šly (aspoň dříve) přenášet i mezi verzemi
 
 
 
 

PepaR
17.01.2007, 21:20
Děkuju moc za reakci i postřehy, s těmi parametry v zástupci nějaké zkušenosti mám. Šlo mi spíše o to, zda by šlo nastavit některé možnosti (podporované cesty, naimportování profii atp.) přes externí skript, který by spustil instalátor?