Zobrazit plnou verzi příspěvku: výkres

Lukáš Záruba
13.02.2008, 15:51
Jak řešíte kdyz potřebujete poslat výkres někomu kdo nemá inventor? Já bych to vyřešil uložením výkresu v BMP ale tím mi vzniknou na svislích stranách šesivé pruhy a výkres se zmenší. Potřeboval bych dostat výkres z inventoru .idw přímo do JPG abych ho mohl poslat emailem. Budu rád za jakýkoliv postřeh či radu. 

Miko
13.02.2008, 16:00
Tento problém řeším poměrně často a nejlépe se mi osvědčil převod do PDF nebo do DXF.

Lukáš Záruba
13.02.2008, 16:03
Ale jak to provedu?

Rumisch
13.02.2008, 16:04
ak chcete priamo do jpg. treba si stiahnut utilitku Installto.Jpeg

Lukas.H
13.02.2008, 16:06

Pro prohlížení a tisk těchto dat lze použít bezplatný nástroj Autodesk Design Review.Tento nástroj můžete zdarma stáhnout na: http://www.xanadu.cz/download.asp.Samozřejmě můžete výkres uložit jako JPG a to pomocí příkazu Uložit kopii jako.Snad se Vám pomohl.

Jan Rais
13.02.2008, 16:15
- Je možné stisknout na klávesnici tlačítko "Print Screen" a přes schránku poslat "vyfocený" obrázek např. do Photoshopu, GIPu atd. Tam obrázek upravit, uložit jako soubor JPG a e-mailem odeslat. Já takhle připravuji a  posílám barevné obrázky modelů. - Co jim poslat PDF soubor? Nebylo by to lepší? Výrobní výkresy posílám v PDF formátu komukoliv, všude je otevřou.

Jan Rais
13.02.2008, 16:22
Ještě abych nezapomněl. I barevný, vyrendrovaný 3D model je možné pro odeslání připravit jako PDF soubor. Akorát pozor na barvu pozadí, standartně vám to tam hodí pozadí bílé. Proto raději používám pro posílání barevných modelů postup přes "Print Screen" tlačítko. Viz můj předešlý příspěvek. 

honsa
13.02.2008, 20:01
Možná připomenout, že do PDF není přes uložit jako, ale tisk přes virtuální tiskárnu Adobe PDF.Josef

K4my
14.02.2008, 13:54
me design review neotevre idw soubory, nicmene na otevreni je take i inventor View 2008, ktery dokaze otevrit k prohlizeni i ipt a iam soubory. Nicmene pro absolutni bezpecnost, pokud vykres posilate nekomu neznamemu je nejlepsi PDF Creator. Nainstalujete objevi se vam jako tiskarna, date tisknout pres tuto tiskarnu a vyjede vam hotovy PDF vykres :-)

K4my
14.02.2008, 14:11
jen podotknu ze PDF soubory mají, nebo už získaly certifikát důvěryhodnosti, nebo něco v tom smyslu, mám pocit že to teď nedávno evropské státy odsouhlasily a PDF se tak stává uznávanou záležitostí.  Už jen proto že se jedná o free software který má snad každý "Acrobat reader"

Paolo
14.02.2008, 14:31
možná kdbyby mi nevadilo že mi bude číst přímo nativní soubory tak bych se tím moc neptrápil a odkázal ho na InventorView který přečte jak party, sestavy tak i výkresy (např uvnitř firmy), ale vzhledem k objemu dat bych se spíš klonil k DWF, je malý, je rychlý, prohlížečka je zadarmo .... samé výhody. Na pdf i jpeg bych se vyprdl.

dental
14.02.2008, 14:58
Priklaňam sa k panu Paolovi,tiež používam format dwf na odosielanie dat nasim dodavatelom.

K4my
14.02.2008, 21:21
mno ano, priklanim se k dwf jako k efektivnimu zpusobu, preci jen je to celkem novinka a jeste k tomu rozumna, ale porad to ma sve ale, a to v tom smyslu, ze ne kazdy trautnberk kooperant na volne noze musi nutne byt ochotny stahovat review, nekdy z nepochopitelnych duvodu jsou lide strasne lini a protivni kdyz maji stahnout a pouzivat neco noveho. PDF zkratka pouziva mnoho lidi, -obchodnici atpd, protoze slouzi i pro dokumenty, zkratka vsecho, i obrazky . Mluvim jen ze sve zkusenosti :-) Kazdopadne moznosti je spousta :-) Uvedeny zde byly snad vsechny :-)

Martin Rebenda
15.02.2008, 06:56
[QUOTE=K4my]ne kazdy trautnberk kooperant na volne noze musi nutne byt ochotny stahovat review, nekdy z nepochopitelnych duvodu jsou lide strasne lini a protivni kdyz maji stahnout a pouzivat neco noveho. PDF zkratka pouziva mnoho lidi, -obchodnici atpd, protoze slouzi i pro dokumenty, zkratka vsecho, i obrazky.[/QUOTE]

Ano s tímto naprosto souhlasím, již je to nějaký čas co jsem formát DWF zavrhnul a to není z důvodu toho, že je špatný, naopak. Ovšem přinutit některé lidi, aby si doinstalovali něco, co jim podle nich v budoucnu bude pouze zabírat místo na HDD, je nadlidský úkol. Ten stejný problém, jsem měl s tiskem velkých formátů, naštěstí jsem našel firmu, která je ochotna z DWF tisknout /alespoň někdo/. Používám výhradně PDF a mám klid (možná se dožiju díky tomu vyššího věku...). Hodně zdaru těm kdo bojovati se rozhodli za formát DWF a zatím je to neopustilo...

Paolo
15.02.2008, 07:08
pracuji v mezinárodní firmě s mnoha tisíci zaměstnanci po celém světě a po léta používáme PDF a tak jsem docela nedávno navrhl abychom začali používat DWF a po několika dnech jsem dostal odpověď skoro od vedení firmy :) že DWF is not suitable for automotive industry a že raději nakoupí SpinFire za nemalý peníz, fakt jsem to nepochopil, nicméně našel jsem pochopení alespoň u nás v české pobočce a tam to snad budeme používat :D ačkoliv ....

Vladimír Michl
17.02.2008, 17:18
Posílat jen rastrové obrázky (JPG, BMP, PNG, TIFF) je značně omezující. Pro 3D modely a 2D výkresy je daleko lepší používat vektorové formáty - buď nativní soubory Inventoru (prohlížečka Inventor View je zdarma) nebo publikační formát DWF. Pro zobrazování DWF není nutně potřeba ručně instalovat prohlížeč.
DWF lze prohlížet např. vložený do web stránky (automatická instalace prohlížeče) nebo pomocí web služby Freewheel (online prohlížeč) nebo použít verzi DWFx, která je založená na XPS a soubory lze prohlížet nativně (bez prohlížeče) ve Windows Vista nebo Windows XP s .Net Framework 3.5.
 
Viz též:
www.xanadu.cz/dwf
Porovnání PDF a DWF