Zobrazit plnou verzi příspěvku: Výkres z FDS

Hrnčíř
21.12.2016, 09:03

Dobrý den,ve Factory Design Suite 2014 jsem v Autocadu vytvořil půdorys budovy včetně sloupů a do něj naskládal z knihovny komponenty. Provedl jsem synchronizaci do Inventoru (zde byly vidět komponenty i půdorys budovy).Pak jsem vytvořil výkresový soubor a do něj vložil pohledy. V pohledech však byly vidět pouze komponenty, obrys půdorysu budovy včetně sloupů tam však vidět není. Takový výkres pak není plnohodnotný. Zbývá pouze možnost vytvořit výkres z Autocadu, ale pouze půdorys.Je možno při tvorbě výkresu v Inventoru něco nastavit, aby tam byly vidět i obrysy budovy?Děkuji za informaci.

Jiri.Dostal
21.12.2016, 11:02

S FDS nemám zkušenosti, ale napadá mě, není ten půdorys "jen" náčrt (není to objemové těleso)? Pokud ano, do výkresového pohledu se náčrty normálně nezobrazují (promítají se hrany těles), ale je možné náčrt do výkresu zahrnout: V prohlížeči najít příslušnou součást s náčrtem a pod pravým myšítkem je volba "Získat náčrty modelu", pak najít potřebný náčrt, volba "Zahrnout" - náčrt musí být v součásti nastaven jako "sdílený". Tak to funguje v PDS.


Hrnčíř
21.12.2016, 13:06

V FDS to funguje trochu jinak. V Inventoru ve stromu prohlížeče sestavy je navíc jedna položka původem z Autocadu (označena ikonou Autocadu s řetízkem) a lze v ní vypínat a zapínat autocadovské hladiny, takže co bylo původně vytvořeno v Autocadu lze zviditelnit nebo naopak. Kdežto v prohlížeči výkresu už tato položka není (jsou tam pouze inventorovské položky) a nelze tedy zviditelnit to, co bylo vytvořeno v Autocadu. 

Jiri.Dostal
22.12.2016, 07:17

A není to vymyšleno tak, že výkresy jsou v AutoCADu a model v Inventoru a proto výkres v Invenotru již není potřeba dělat, tzn. s přenášením AutoCADových entit se u výkresu Inventoru vůbec nepočítá, protože již existuje v AutoCADu?

Hrnčíř
22.12.2016, 07:26

Nevím jak je to vymyšleno, ale v Autocadu lze vytvořit pouze výkres půdorysu.